Hlavní obsah

K tomuto exkluzivnímu člunu dostanete Mercedes zdarma

Foto: Mercedes-AMG

Tirranna 59 AMG Edition a Mercedes-AMG G63 Tirranna – Rychlost a luxus

Je zajímavé, jak se různá odvětví průmyslu mohou propojovat. Není tomu tak dávno, co jsme tu měli speciální verzi Aston Martinu DBS Superleggera, inspirovanou legendárním nadzvukovým letounem Concorde. Tentokrát však zůstaneme nohama… na vodě. Mercedes-AMG už totiž nějaký ten pátek spolupracuje se společností Cigarette Racing Team. Posledním výplodem jejich spolupráce je ohromný šestimotorový (!) rychločlun, ke kterému dostanete barevně odpovídající Mercedes-AMG G63.

Článek

Cigarette Racing Team staví od roku 1969 špičkové lodě, a dá se tak říct, že dnes je díky tomu renomovanou značkou v podstatě po celém světě. „Cigarette“ se specializuje na rychločluny, které vyčnívají hlavně díky kvalitě a výkonu. Je skoro příhodné, že se taková společnost dá dohromady právě s AMG divizí Mercedesu.

Cigarette Racing Team a Mercedes-AMG spolupracují už nějaký ten pátek (od roku 2007, abychom byli přesní), a tak není divu, že za tu dobu vznikla spousta výkonných člunů, doplněných výkonným autem. Z poslední doby bychom mohli zmínit třeba 41’ AMG Carbon Edition, což je 41 stop dlouhý karbonový člun, ke kterému jste dostali Mercedes-AMG GT 63 S. Byl tu i člun inspirovaný okruhově zaměřeným modelem AMG-GT R, nebo dokonce Cigarette Racing 515 Project One, inspirovaný stejnojmenným hypersportem od AMG. Ten dokázal na vodě dosáhnout rychlosti těžko uvěřitelných 225 km/h.

Model, o kterém se bavíme dnes, se jmenuje Tirranna 59 AMG Edition. Jde o 59 stop (tedy 18 metrů) dlouhý člun, který pohání hned 6 kompresorových motorů 4,6l V8 od Mercury Racing - každý z nich dává výkon ohromujících 450 koní. Výsledný výkon tedy činí 2 700 koňských sil, díky čemuž loď může uhánět až 130 km/h. Taková rychlost však na vodě není jen tak, takže Tirranna 59 má několik gyroskopických stabilizátorů, aby udržela stabilitu i na neklidné hladině. Pro lepší manévrovatelnost v přístavu tu pak jsou speciální trysky umístěné jak v přídi i tak na zádi.

Interiér lodi je vystlán špičkovým čalouněním v kombinaci béžové a námořnické modré. To vše je navíc z materiálu, který hůře pohlcuje teplo, takže se nikdo z posádky nemusí bát, že by se takzvaně „připekl“. Okolní konstrukce je potažena nano-povlakem, který rovněž nepohlcuje teplo, ale zároveň ani neoslňuje.

V zázemí tu lze najít audiosoustavu s výkonem 5 200 W s celkem 29 reproduktory. Kousek opodál je „jídelní zóna“ s grilem a dřezem. V podpalubí se pak ukrývá pohovka, chladnička, manželská postel a koupelna se sprchou.

Mercedes-AMG G63, který se nabízí ke člunu Tirranna, samozřejmě barevně odpovídá lodi. Je tu tedy motiv kombinující černou a zlatou metalízu a 22palcová kola. Vpředu je pak ochranný rám také v barvě a boky auta lemují nášlapy. Uvnitř lze opět najít kožené čalounění v kombinaci béžové a tmavě modré kůže Nappa. To vše je samozřejmě doplněno logy Cigarette Racing.

Reklama

Načítám