Hlavní obsah

K novému BMW 8 si můžete pořídit set luxusních zavazadel

Foto: BMW

Montblanc x BMW Set

Když se vám daří, jste úspěšní a máte dost vyděláno, můžete si udělat radost nějakým opravdu hezkým autem. Ovšem automobilka chce z vás dostat víc než jen těch pár milionů za auto. Mimochodem, hodně pěkné auto. Proto k němu nabízí sadu neskutečně luxusních zavazadel, které jsou vyráběny ručně. A cena tomu odpovídá.

Článek

Sada luxusních zavazadel je primárně určena pro majitele řady 8, ovšem nikdo vám samozřejmě nebude bránit, abyste si je koupili jen tak, pro radost. Nicméně si nejsme jisti, že to někdo udělá, protože si za ni BMW řekne 14 900 eur, tedy v přepočtu 381 440 Kč. A to je suma, za kterou si koupíte Fabii Combi v prostřední výbavě Ambition. A ještě vám zbyde na dálniční známku a plnou nádrž. Je to až příliš? No, jak se to vezme.

Montblanc x BMW Set, jak se tato kolekce jmenuje, je vyráběn ručně v italské Florencii ve společnosti Montblanc. Ta už velkou spoustu let šije ta nejluxusnější zavazadla, kabelky nebo pánské pracovní brašny, přičemž je vyhledávána hollywoodskými celebritami, světově úspěšnými obchodníky, ale i královskými rodinami. Jejich práce je neuvěřitelně precizní a prakticky dokonalá, což se, bohužel pro nás, obyčejné smrtelníky, odráží na její ceně. Kromě toho, že jsou všechna ta zavazadla šita z té nejjemnější kůže, jsou navržena tak, aby naprosto přesně seděla v zavazadlovém prostoru právě BMW řady 8.

Vyrobeno bude pouze 15 sad zavazadel, přičemž každá je buď z červené kůže s černými doplňky nebo z čistě černé kůže. Tím nejzajímavějším prvkem celého setu je kytarové pouzdro. Těžko říct, proč BMW vsadilo právě na něj, možná má nějaký průzkum, že většina zákazníků pro řadu 8 jsou muzikanti preferující kytaru. Těžko říct. Ovšem další zavazadla už jsou standardnější. Nechybí cestovní tašky, obaly na notebook nebo velký kufr, ve kterém se i přestěhujete. Mimochodem, všechny ty velké tašky mají speciální oddělenou část určenou jen na obuv. Montblanc myslel prostě úplně na vše. Pokud právě teď přemýšlíte nad tím, že místo zmiňované Fabie pořídíte tyhle kufry, budete muset vyrazit do BMW Welt v Mnichově. Nikde jinde je bohužel nekoupíte.

Pokud ale nepotřebujete nutně jen tašky od Montblanc, pak si určitě vyberete ze standardní nabídky BMW příslušenství. I tam je ke koupi velká spousta zajímavých zavazadel, včetně těch s logem divize M. Ano, nejsou ručně šita v Itálii, ale jsou o mnoho levnější a styl jim také nechybí.

Reklama

Související témata:
Zavazadla
Načítám