Hlavní obsah

Jih Prahy v očekávání kolapsu. Začne oprava Vídeňská ulice

Foto: commons.wikimedia.org

Jih Prahy čekají komplikace. Začne oprava Vídeňská ulice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tak je Praha celá rozkopaná a každý den se všichni řidiči v jejích ulicích potýkají s dopravními problémy, ale podle všeho bude mnohem hůř. Kromě toho, že bychom se ještě letos měli dočkat začátku prací na opravách Barrandovského mostu, rozkope Technická správa komunikací také neustále vytíženou Vídeňskou ulici.

Článek

O plánovaných opravách Barrandovského mostu, které nakonec začnou ještě letos, už jsme vás před časem informovali. A už teď se stahují mračna nad frekventovanou Vídeňskou ulicí, kde TSK spustí práce už začátkem června, přičemž by podle všech dostupných informací mělo být hotovo nejpozději do října. Přitom jsou to jen dva roky, kdy byla tato frekventovaná ulice rozkopaná. TSK tvrdí, že se dělníci na místo musí vrátit, aby opravili povrchy vozovky i chodníků. Opravdu nechápeme, proč to nešlo udělat najednou. Kvůli této opravě bude muset být uzavřena část Vídeňské ulice od ulice K Zeleným domkům po Dobronickou, což ovlivní jak individuální automobilovou dopravu, tak nákladní a veřejnou dopravu. Níže vám dáme přesný seznam možných objížděk, ale počítejte s tím, že i ty budou pod náporem dopravy kolabovat.

TSK rozdělilo celou stavbu na dvě etapy, a ačkoliv nebude možné projet celým úsekem, během první etapy umožní vjezd bez omezení alespoň do ulic K Ústavu a Jihočeská. TSK očekává největší komplikace první dva dny, a to především na příjezdu směrem do Prahy. Podle Barbory Liškové z TSK bude důležité, aby se řidiči včas rozhodli pro svoji objízdnou trasu. Dojedete-li totiž až do místa omezení na kruhový objezd v Kunraticích, můžete očekávat, že tam ztratíte hodně času. V opačném směru si zase budete muset objízdnou trasu zvolit například už na magistrále, kdy místo opravy objedete přes sjezd z dálnice D1 na Chodově nebo na Háje.

„Na 760 metrů dlouhém úseku srovnáme vozovku a zajistíme nový živičný povrch, chodníky budou z betonové dlažby a osadíme je i novými žulovými obrubníky. Kromě toho opravíme poškozené uliční vpusti, přeložíme stožár a kabely veřejného osvětlení a přisvětlíme přechody pro chodce. Prosíme všechny řidiče, aby respektovali dopravní značení v daném úseku a svou cestu si dopředu naplánovali,“ uvádí Iveta Štočková, tisková mluvčí firmy Eurovia CS, která opravy provádí.

Objízdné trasy:

Směrem z Jesenice:

- z oblasti Braníka, severní části Krče a Michle: Jižní spojka – Brněnská – Na Jelenách – Kunratická spojka – Vídeňská

- z oblasti jižní části Krče: Vídeňská – vpravo Jalodvorská – vlevo Libušská – Kunratická spojka – Vídeňská

- z oblasti Lhotky: Zálesí – vpravo Štúrova – Libušská – Kunratická spojka – Vídeňská

Směrem Praha-centrum:

- od Jesenice: Vídeňská – vpravo Kunratická spojka – přímo Kunratická spojka a dále dle uvážení po vyšší komunikační síti Prahy 11

- z oblasti Hrnčíř: K Labeškám – vpravo Kunratická spojka a dále po vyšší komunikační síti Prahy 11

- z oblasti Kunratic: Dobronická – vpravo Libušská – přímo Libušská – Štúrova a dále po vyšší komunikační síti Prahy 4

- z oblasti Písnice: Libušská – Štúrova a dále po vyšší komunikační síti Prahy 4

- z oblasti Modřan a Kamýku: Meteorologická – vlevo Libušská – Štúrova a dále po vyšší komunikační síti Prahy 4

Pro vaše vlastní dobro důrazně doporučujeme plánovat si cesty touto oblastí dostatečně dopředu, v autě se nerozčilovat a pokusit se to přežít. Problémy zde bude mít i MHD, takže jejím použitím si moc nepomůžete. Snad se TSK nerozhodne toto místo za další dva roky rozkopat znovu. My řidiči máme nervy jen jedny.

Reklama

Související témata:
Načítám