Hlavní obsah

Jezdec v závodě Moto2 zamáčkl svému rivalovi brzdu!

Foto: Twitter - MotoGP

Fenatiho nebezpečný zákrok

Závody na vrcholové úrovni, ale vlastně i na těch nižších mohou být extrémně vypjaté. Při bojích o místa vře krev v žilách a nezřídka se stává, že si jezdci, mezi nimiž došlo během závodu ke kontaktu, jdou celou situaci po jízdě pěkně od srdce vyříkat. Jenže najdou se i takové horké hlavy, které se depa po závodě nemohou dočkat a jednají přímo na trati.

Článek

Chvíli jsme polemizovali, zda vám následující video z oficiálního Twitter kanálu MotoGP chceme vůbec servírovat, ale dospěli jsme k názoru, že by jej měl vidět snad každý. Něco takového se totiž neopakuje každý den.

V závodě Moto2, který se jel uplynulou neděli v Misanu, mezi sebou o dvanácté místo válčili Italové Stefano Manzi a Romano Fenati. Během souboje došlo i ke kontaktu, po němž skončili oba jezdci vinou Manziho mimo trať. Ani jeden však nespadl, tak se rivalové vrátili na asfalt a pokračovali v souboji. Sice o několik pozic níž, ale pokračovali. Jenže Romano Fenati byl na Manziho z pochopitelných důvodů naštvaný, a tak se uchýlil ke kroku, jenž nemá ve světě motocyklových závodů obdoby. Na rovině se k němu přiblížil na dosah, natáhl ruku a prostě mu zmáčkl páčku přední brzdy.

Manziho to pochopitelně rozhodilo a o chvíli později skončil mimo trať na zemi. Vedení závodu mělo jasno okamžitě, Romano Fenati dostal za nezodpovědné, nebezpečné a nesportovní chování černou vlajku, byl ze závodu diskvalifikován, nakonec obdržel stopku i na další dvě Grand Prix. Pokud chtěl jet sezónu na výsledek, tohle mu dost pošramotí pořadí.

Jenže i když se jedná o dosud největší extempore horkokrevného Fenatiho, bohužel není jediné. Dvaadvacetiletý Ital měl potyčky s ostatními jezdci ještě v době, kdy jezdil Moto3 a jeho zuřivost ho stála dokonce jezdecký post ve stáji Sky Racing Team VR46 Valentina Rossiho, kdy na člena týmu vyrukoval s pěstmi. Diskvalifikace za zmáčknutou brzdu na situaci moc nepřidává a někteří jezdci volají po tom, aby byl Fenati „odejit“ úplně. Je tedy dost pravděpodobné, že si mladý Ital svou horkokrevností zcela zazdil velmi nadějnou závodní kariéru. Což u vítěze 10 Velkých cen opravdu zamrzí...

Reklama

Související témata:
Načítám