Hlavní obsah

Jeep v metalově-pirátské úpravě je skutečnou pastvou pro oči

Foto: Reddit - nothuntersmith

Vyladěný Jeep Grand Cherokee

Těžko říct, zda se cítí majitel amerického Jeepu Grand Cherokee víc jako pirát, metalista, gotik nebo milovník komiksu Punisher. Ať už jsou však jeho myšlenkové pochody jakékoliv, vydobyly mu čestné místo ve skupině „shitty car mods“ na sociální síti Reddit.

Článek

Představte si, že přijdete na tržnici do stánku s autodoplňky a koupíte si úplně kompletní sortiment až do poslední blbosti. Potom půjdete o kus vedle do stánku pro začínající death-metalové skupiny a uděláte totéž. A až svůj nákup dokončíte, přijdete ke svému docela obyčejnému Jeepu a započnete dílo zkázy, spočívající ve „vytunění“ auta do zcela nových výšin.

Sortiment doplňků, zdobící černého Grand Cherokeeho je skutečně pozoruhodný. Tak třeba na dveřích se na jednu stranu objevují chromované ochranné lišty, na druhou stranu ale i ocelové bodce. Dále nechybí nepřeberná spousta kýčovitých samolepek, plamenů, vlajek, dalších bodců, a hlavně lebek.

Ano, právě na lebky je hrdý Američan patrně naprosto ujetý a svou ujetost zdůrazňuje na každém centimetru auta. Lebky jsou na víčku nádrže, na podomácku svařeném nárazníku ve tvaru kříže, na střešním nosiči nebo na zrcátkách. Vše potom dokonale dokresluje nápis „Diablo“ nahrazující logo Jeepu na kapotě. Jak jinak by se mělo auto koneckonců jmenovat.

Lodní šroub na tažném zařízení, lemovaný koncovkami výfuku ve tvaru plamenů snad radši ani nehodnotíme.

Pomineme-li fakt, že je takto „doladěné“ auto neuvěřitelně nebezpečné okolním účastníkům provozu a zejména chodcům, je především pozoruhodně nevkusné. Osazení všech doplňků muselo dát poměrně velkou spoustu práce a výsledkem je, že si lidé okolo nevěřícně ťukají na čelo. A samozřejmě fotí tento unikátní výlev na internet.

Reklama

Související témata:
Načítám