Hlavní obsah

Jedno z nejcennějších Porsche 911 RSR má najeto jen 10 km!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tak tohle se stává tak jednou dvakrát za život. Našlo se auto, kterého se vyrobilo jen kolem padesáti kusů a navíc nikdy nejezdilo. Na tachometru má pouze 10 kilometrů a v téhle specifikaci je jediné na světě. Jeho cena? 60 000 000 Kč!

Článek

Opravdu se často nestává, aby se našlo téměř netknuté auto, které má na tachometru 10 najetých kilometrů a ještě navíc z limitované edice. O co jde? O exkluzivní Porsche 911 RSR. V překladu je to závodní speciál, který byl vyráběn pouze na speciální vyžádání, směl na silnice a stál neskutečné množství peněz. Většina z nich stejně skončila na závodních okruzích.

Foto: Archiv Garáž.cz

Verze RSR z devadesátých let bylo vyrobeno pouze 51 kusů. Ve výbavě, kterou můžeme vidět na fotkách, se vyrobily dokonce jen 2 kusy. Jde o luxusně pojatou verzi, protože celý interiér je vyveden ve speciální červené kůži Can Can, který kombinuje přístrojový štít ve stříbrné barvě. Vypadá to impozantně. A do toho vše krásně zapadá červeně lakový bezpečnostní rám a skořepinová sedadla. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Nejúžasnější je však údaj na tachometru. Auto vlastně nikdy nejezdilo. Těch 10 kilometrů je většinou natočených během přepravy k zákazníkovi. Tím byl jeden sběratel, kterému Porsche 911 RSR stálo po celých 24 let v garáži. Teď se objevilo a bude nabízeno na aukci v Itálii. Očekává se, že by se mohlo prodat za více než 2,2 milionu eur, což v přepočtu znamená více než 60 000 000 Kč. 

Reklama

Načítám