Hlavní obsah

Jediný kabriolet Tucker míří do prodeje za velkou sumu peněz

Foto: Accelerate Auto Group

Automobil Tucker 48 je velmi vzácné auto s pohnutým osudem. Jak už to tak bývá, i mezi vzácnými kousky se ale najde něco ještě vzácnějšího. V případě Tuckeru je to jediný kabriolet, který je nyní na prodej.

Článek

Viděli jste už film Tucker: Člověk a jeho sen? Ne? No tak to byste měli napravit a pak budete možná chtít nějaký Tucker domů. Divit se vám nebudu, já bych ho chtěl taky. Akorát teď mezi mnou a jedním Tuckerem stojí přes 54 milionů důvodů, proč si jej nekoupím. Ano, skutečně se nyní prodává jeden exemplář, který vyjde na téměř 2,2 milionu dolarů. To je hodně i na tak vzácný kousek, ale má to dobrý důvod. Jde totiž o jediný kabriolet, který existuje.

Možná už bijete na poplach, že Tucker nikdy kabriolet nevyrobil. Tak to vás uklidním, máte samozřejmě pravdu. Auto bylo vyrobeno jako klasický sedan Tucker 48, ale nejde ani o žádnou bezcitnou úpravu. Zaměstnanci firmy jej ve spolupráci s Lenki Engineering upravili. Kromě odříznutí střechy se vyztužil i podvozek a prodloužily dveře. Skládací střecha pak pochází z kabrioletů GM.

Foto: Accelerate Auto Group

Elegance Tuckeru nikdy nechyběla

Celá přestavba se ovšem nestihla, když ještě značka Tucker fungovala. Auto tak zůstalo u firmy Lenki nedokončené a schované po mnoho let. Nakonec jej odkoupil jeden z bývalých zaměstnanců, který odešel do penze a volný čas si chtěl zkrátit jeho dokončením. Nepovedlo se to ani jemu, ani několika dalším majitelům. Až v roce 2010 konečně firma Benchmark Classic dotvořila dílo, které firma Tucker začala před několika dekádami.

Technika auta se pochopitelně neměnila, takže i kabriolet pohání plochý šestiválec přes převodovku Cord, jako tomu bylo u ostatních sedanů. Jen toho zatím moc nenajezdil, což není divu, když auto nebylo dlouho dokončené. Snad nový majitel k těm 16 kilometrům (ano, opravdu jen tak málo) přidá nějaké další a nezavře jej do garáže jako investici. Vzhledem k tak vysoké ceně se ale obáváme, že tohle se auto nikdy moc neprojede.

Reklama

Související témata:
Načítám