Hlavní obsah

Jay Kay prodává své LaFerrari. Přidá k němu stylové kufry

Foto: joemacari.co.uk

Jay Kay prodává své Ferrari LaFerrari

Jsou hudební hvězdy, které si na milovníky aut a dobré řidiče jen hrají. Jsou ale hvězdy, které jako kdyby se narodily s volantem v ruce. Mezi takové patří Jay Kay, frontman kapely Jamiroquai. Řídit umí skvěle a auta miluje. Ostatně, také jich vlastní pěknou sbírku. A jedno z té sbírky, Ferrari LaFerrari, je na prodej.

Článek

Jay Kay, kromě toho, že je fantastickým muzikantem, je také vášním sběratelem aut a výborným řidičem. Dokázal to třeba na okruhu Top Gearu, kam ho pozval ještě Jeremy Clarkson. Zajel tehdy nejlepší čas ze všech celebrit a jak Clarkson, tak i Stig tenkrát hodně chválili jeho styl jízdy a fakt, že jel krásně čistou stopu. Jay Kay už několikrát poodhalil svou sbírku aut opravdu různého stáří, různé hodnoty i zaměření. Miluje jak klasická BMW nebo Porsche, tak plně nové supersporty. Čas od času, asi aby udělal místo na nové přírůstky, některé ze svých aut vypustí do prodeje. A rychle se po nich zapráší.

Nejinak tomu jistě bude o v případě tohoto jedovatě zeleného LaFerrari. Kdo z vás neví, o jaký vůz vlastně jde, v rychlosti si ho připomeneme. Automobilka ho představila už v roce 2013 coby moderního nástupce modelu Enzo. Jde o jeden z prvních hybridních hypersportů, který pohání V12 o objemu 6,3 litru, jehož výkon je 800 koní a točivý moment 700 Nm. Kromě toho je ale LaFerrari vybaveno také elektromotorem, který produkuje 163 koní, takže nakonec všechna čtyři kola pohání výkon 963 koní! To je působivá hodnota i dnes, v roce 2013 šlo o absolutní bombu.

Není se tak co divit, že tento karbonový hybrid Jay Kay prostě musel vlastnit. Za celou dobu, co ho měl, s ním najel 1 900 mil, tedy 3 058 kilometrů. Auto má výborný stav, nikdy nebylo nabourané, vždy bylo garážované a až extrémně opečovávané. Navíc, na přání slavného muzikanta, bylo už samotnou automobilkou lehce upraveno. Mezi ty úpravy patří třeba výrazné zelené lakování barvou Signal Green. Stejná barva se pak promítla i do interiéru, a to v podobě kontrastního prošívání kožených sedadel nebo v podobě lakování části palubní desky. Kdybychom jej neviděli na vlastní oči, asi by nám částečně svítivě zelený interiér přišel zvláštní, ale vlastně to nevypadá vůbec špatně.

Kromě toho automobilka toto konkrétní LaFerrari pro slavného majitele vybavila větší porcí karbonu, který je lakován speciálním ochranným filmem proti poškození například od kamínků. Upraveno bylo také výfukové potrubí, ale třeba i podvozek. Dále si Jay Kay k autu objednal sadu zelených zavazadel, která k autu nový majitel také dostane. Ovšem bohužel nevíme, za kolik bude celý tento komplet k mání. Prodejce, který auto prezentuje na webu joemacari.co.uk, cenu prozradí výhradně vážným zájemcům. Spekuluje se ale, že jistě překročí částku 3 miliony dolarů, což je v přepočtu necelých 70 milionů korun.

Reklama

Související témata:
Načítám