Hlavní obsah

Jan Černý ukázal Švýcarům záda a dojel druhý

Foto: Archiv Garáž.cz

Posádka MOGUL Czech National Teamu Jan Černý a Petr Černohorský si dojela s vozem Škoda Fabia R5 na švýcarské Rallye International du Valais pro cenné druhé místo. Navíc zvítězila ve 4 rychlostních zkouškách soutěže.

Článek

Honza Černý ukázal už během páteční etapy, že chce ve Švýcarsku s Fabií R5 získat v cíli podiové umístění. První etapu dokončil na třetím místě za domácím jezdcem Sébastienem Carronem s vozem Ford Fiesta R5 a Italem Fabiem Andolfim, aktuálně třetím mužem kategorie WRC3, který přijel do Švýcarska s vozem Hyundai i20 R5. Vítězstvím ve 12.RZ se dostal na druhou pozici, kterou uhájil v těsném souboji až do cíle soutěže.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jan Černý: „Máme s Petrem a celým týmem velkou radost. Od začátku jsme se hodně snažili. Nakonec jsem dokázal v první den vyhrát tři rychlostní zkoušky a v sobotu jsem  ještě zrychlil. Trať byla ale nesmírně náročná, úzké vlásenky s příkrými srázy, ale i tak jsme jeli naplno. Vítězstvím v jedné z RZ jsme se dostali na druhé místo a to pak udrželi až do cíle. Ještě jednou chci poděkovat Autoklubu ČR za podporu, bez které bych tady startovat nemohl. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Lubor Kos: Honza jel na maximum, sedly mu “okruhové” rychlostní zkoušky a více si věří v novém voze. Jsme teprve na začátku nové etapy ve voze R5.  Budeme bojovat ze všech sil na další rally, která přinese další posun pro celý tým. MOGUL Czech National Team má tak za sebou na Rallye International du Valais velmi úspěšný reprezentační start. Posádka Černý – Černohorský se dokázala výrazně prosadit ve skupině desítky jezdců s vozy kategorie R5. Výsledek je o tom cennější, že Honza Černý dokázal v tak náročné soutěži zvítězit hned ve 4 rychlostních zkouškách. Další závodem MOGUL Czech National Teamu by měla podle plánu více šotolinová International Rally Waldviertel, která se jede 17. 11. – 19. 11. 2016 v rakouském Grafeneggu.

Rallye International du Valais – VÝSLEDKY (Absolutní pořadí) 1. Carron Sébastien – Revaz Lucien    Ford Fiesta R5         1:56:54.0 2. Černý Jan – Černohorský Petr     Škoda Fabia R5        1:57:33.9    +39.9 sec. 3. Toedtli Jérémie – Chioso Alexandre    Škoda Fabia R5        1:57:35.1    +41.1 sec.

Reklama

Načítám