Hlavní obsah

Jak by mohla vypadat sériová Škoda Enyaq iV?

Foto: Kolesa.ru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Termín oficiálního představení nového elektromobilu Škoda Enyaq iV se rychle blíží, ale automobilka stále drží vzhled své novinky pěkně pod pokličkou. Zatím jsme neviděli nic než pár skic a fotek těžce maskovaných prototypů – i ty však dávají určitou představu…

Článek

Spekulativní rendery od nezávislých tvůrců automobilky nenávidí, protože často dávají dost mylnou představu o finálním autě a spoustu zákazníků mohou předem zklamat. Jenže návrhář Nikita Chuiko je už hodně zkušený a jeho představa uveřejněná ruským serverem Kolesa se zdá být nebezpečně blízko realitě!

Ostatně Nikita Chuiko se měl čím nechat inspirovat – automobilka se už dávno nechala slyšet, že finální design bude silně inspirovaný konceptem Vision iV a nijak se netajila ani fotkami prototypů, kterými jsme se také již svezli. Před časem také uvolnila oficiální designové skici. Tušíme tedy, že sériová verze se od těchto renderů bude lišit pouze v detailech.

Vedoucí exteriérového designu Karl Neuhold již dříve potvrdil výraznou příď specifickou pro elektrické modely iV se světelným pruhem spojujícím světlomety: „U elektrických modelů Škoda cíleně zdůrazňujeme výraznou mřížku jako jasný poznávací znak. Enyaq iV ji bude mít více vpředu a vzpřímenější, což zdůrazňuje výrazný vzhled. Matrixové full-LED světlomety a světla denního svícení jsou obzvláště poutavé.“

Záď se však od konceptu Vision iV bude lišit, Enyaq iV bude totiž k dispozici nejprve v praktičtější variantě „kombi“, verze se splývavou zádí podobnou kupé by mohla dorazit později (snad i do Evropy, ačkoliv podobné verze Kamiqu a Kodiaqu byly dosud vyhrazené pro čínský trh). To však neznamená, že by nová Škodovka vypadala jako nudná krabice. „Enyaq iV má kratší předek a prodlouženou linii střechy, což vytváří dynamický vzhled,“ popisuje v oficiálním prohlášení automobilky Neuhold.

Foto: Kolesa.ru

Škoda Enyaq iV bude praktické auto, ale rozhodně ne designově nudné

Škoda Enyaq iV bude k dispozici ve verzi s pohonem jedné nápravy nebo obou, s výkonem 148 až 306 koní a dojezdem 340 až 500 kilometrů. Všechny detaily se dozvíme již 1. září při oficiálním představení, kdy Enyaq iV také poprvé uvidíme v celé své kráse. Pro aktuální informace sledujte Garáž.cz!

Líbí se vám tato představa sériové Škody Enyaq iV?
ANO, takhle by vypadala super
75,9 %
NE, snad bude vypadat jinak
13,9 %
NEVÍM, s hodnocením počkám až na hotovou věc
10,2 %
Celkem hlasovalo 3010 čtenářů.

Reklama

Načítám