Hlavní obsah

Jak bude vypadat Formule 1 v roce 2025? Možná právě takhle

Foto: Archiv Garáž.cz

Jasně je to fikce, ale proč by takhle nemohly vypadat. Když se podíváte na srovnání s formulí z letošního roku, tak se jí inspiruje a designově ji pak hodně vylepšuje. Formule 1 jako stíhačky nejsou úplnou utopií.

Článek

Tohle je práce jednoho mladého italského talentovaného umělce, který ukázal svoji představu fomrule 1 pro rok 2025 s odlišnou ochranou hlavy. Současný systém Halo totiž vyvolává velké diskuze. Svatozář, jak se ochranému oblouku také říká, některým vadí, protože má uprostřed vzpěru, která může zhoršovat výhled směrem vpřed. Popravdě, nám se tohle také nelíbí a celkově to formuli ubere základní smysl otevřeného monopostu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Mladému Antoniovi se daleko více líbí celoskleněné překrytí kokpitu, které půjde mnohem lépe zapracovat do celkového designu vozu a navíc nebude zhoršovat výhled z formule. Jednoduše je hezčí. A musíme uznat, že návrh Antonia vypadá hodně dobře. Formule působí agresivně, ale přitom atraktivně. Nám by se ještě líbilo, kdyby opět dostala plnotučný motor, ale to zřejmě hrozit nebude. Spíše dojde k ještě většímu propojení klasického motoru se spalovacím. 

Reklama

Načítám