Hlavní obsah

Italské letiště si pro navádění letadel pořídilo Lamborghini

Foto: Aeroporto Marconi di Bologna

Lamborghini Huracán ve službách italského letiště

Pokud jste fanoušky italské automobilky Lamborghini a chcete vidět jejich supersport Huracán v tak trochu jiné roli než je obvyklé, vyrazte do italské Boloni! Tamní letiště si do vozového parku právě Huracán pořídilo, přičemž nejde jen o reklamní vůz. Tahle italská placka zde totiž bude navádět letadla při pohybu na ranveji.

Článek

Italské letiště v Boloni, respektive jeho vedení, je svou slabostí pro italské supersporty od Lamborghini dobře známo. Už v roce 2016 dostalo do užívání tehdy nový Huracán, a sice pro ty stejné účely. Tehdy šlo ale o verzi s pohonem všech kol ve výrazném žlutém provedení s velkým majákem na střeše. Píšeme záměrně dostalo, letiště si totiž supersporty nekupuje, jen je od automobilky dostává k užívání. Pro Lamborghini je to fantastická reklama – vždyť o tom, že letiště jejich auta používá, se mluví po celém světě. A nakonec je to dobře i pro samotnou Boloňu, kam se na Lamborghini v roli letištního pracanta přijede podívat velká spousta lidí.

Nový Huracán je ale trochu jiný. V prvé řadě, jak je vidět na fotkách, je spíše v šedé barvě, kterou doplňují výrazně žluté polepy. To proto, aby byl na ranveji dobře vidět. Na střeše má samozřejmě znovu maják, ovšem tentokrát v LED provedení. Jde o model LP580-2, tedy verzi s pohonem zadních kol, který pohání desetiválec o objemu 5,2 litru. Jeho výkon je 572 koní a točivý moment 540 Nm. Model s pohonem jen zadních kol má sice méně výkonu, ale je také lehčí. Jeho hmotnost je 1 389 kilogramů, což je o 33 kilogramů méně než verze se čtyřkolkou.

Pokud se na letišti ocitnete, může se samozřejmě stát, že Huracán nepotkáte. Jeho služba nebude 24hodinová, ale nemusíte si zoufat. Letiště si ještě připravilo malou výstavu novinek ze stáje Lamborghini. Uvnitř budovy najdete vystavený Aventador SVJ a Lamborghini Urus. Zatím není jasné, jak dlouho si letiště supersport ve službě ponechá, ale pokud můžeme tipovat, bude to podobné jako v případě předchůdce, tedy asi rok.

Ovšem letiště není jediným netradičním místem, kde můžete model Huracán potkat. Věděli jste, že s ním jezdí i italští policisté? V březnu loňského roku jej do užívání dostala italská dálniční policie, která s ním dohlíží na pořádek a dodržování předpisů. Navíc jde o vůz, který u případných nehod má být jako první, a proto je vybaven i základním záchranářským vybavením, např. defibrilátorem. Navíc do vínku dostal také speciální chladicí box pro případnou přepravu lidských orgánů určených k transplantaci. Lamborghini prostě spolehlivě ví, jak se dělá dobrý marketing!

Reklama

Načítám