Hlavní obsah

Italové stvořili epické kombi na základech Audi A8

Foto: Castagna Milano

Render Audi A8 Allroad quattro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Castagna Milano je ne moc velká italská karosárna. Už dlouhou dobu se snaží dostat do podvědomí automobilových nadšenců, ale stále tak trochu balancuje na hraně. Její projekty jsou parádní a velkolepé, ale zákazníci jsou vybíraví a zalíbí se jim máloco. Něco nám říká, že s touto verzí A8 by Italové rozhodně mohli uspět.

Článek

Říká se, že Italové umí jen pizzu, dobrou kávu a odpočívat. Ovšem my bychom k tomu přidali i auta. Vždyť i Jeremy Clarkson italská auta několikrát velebil, a dokonce si do své vlastní garáže před pár lety pořídil Alfu Romeo. Sám pak řekl, že každý pořádný chlap by Alfu alespoň jednou za život měl mít. A tak je to podle nás se všemi italskými auty. Mají totiž svůj osobitý styl, který asi nelze napodobit. A stejně tak je tomu u této italské karosárny.

Možná vám Castagna Milano nic neříká, ale její historie sahá do doby, kdy pojem automobil ještě nikdo neznal. Založena byla v roce 1849 Carlem Castagna, přičemž v té době se specializovala na panské kočáry. Až o několik desítek let později přičichla k automobilismu a od té doby ukazuje, jak má vypadat italský osobitý design. Často se zaměřovala na přetváření vozů značek Fiat nebo právě Alfa Romeo. Tentokrát se ale rozhodla vykročit ze zaběhnutých kolejí a vdechnout italský život německé limuzíně.

Do oka ji totiž padla Audi A8, tedy super luxusní německá limuzína, kterou jste nejspíš ve verzi Avant, tedy kombi, neviděli. A už vůbec ne ve verzi Allroad! A právě tyto dvě karosářské varianty vzali designéři u Castagna Milano za své a naimplementovali je na klasickou A8. A víte, co? Nás ten výsledek opravdu baví. Černé oplastování kolem kol obrovskému autu sluší a svým způsobem mu na oko ubírá kila. Dobře vypadá i černá střecha a výrazný zadní difusor. A hlavně, pod kapotou je W12 a nechybí ani pohon všech kol quattro. No, co víc si vlastně přát?

Foto: Castagna Milano

Render Audi A8 Allroad quattro

Čím déle na ty dva rendery koukáme, tím více je nám líto, že něco takového reálně neexistuje. Pokud to máte stejně, možná máme dobrou zprávu. Castagna Milano se nejspíš chystají rendery převést do reality a tuhle Audi opravdu postavit. Po všech těch šílených Fiatech si myslíme, že by právě s touto stavbou opravdu mohli zaznamenat velký úspěch. My jim držíme palce a doufáme, že vám brzy budeme moct ukázat reálné fotografie Audi A8 Allroad quattro s italskými kořeny.

Reklama

Související témata:
Načítám