Hlavní obsah

Infiniti představilo koncept Project Black S

Foto: Jan Červenka

Koncept Project Black S ukázalo Infiniti na pařížském autosalonu poprvé naživo

Infiniti představilo na pařížském autosalonu koncept s názvem Project Black S. Jedná se o vylepšený model Q60. Lépe řečeno hodně vylepšený. Project Black S totiž využívá hybridního pohonu a technologií, které používá stáj Renault ve formuli 1. Tohle je hodně zajímavé auto!

Článek

Dlouho se spekulovalo, že Infiniti letos na pařížském autosalonu vystavovat vůbec nebude. Nakonec tomu tak ale není, což je dobře. Koncept Project Black S totiž stojí vážně zato. Jedná se o dvoumístný hybridní supersport, který využívá i technologií stáje Renault z formule 1.

Vzhledově vypadá jako ostřejší Q60. Přibyly karbonové prvky, výrazné difuzory, brutální spojler nebo zářivě žluté doplňky v podobě výrazných brzdičů či proužků na náraznících, spojleru i pneumatikách. Ty největší změny se ale odehrály pod kapotou.

O pohon se stará šestiválcový třílitrový motor s dvěma turbodmychadly v kombinaci s elektromotorem, který se nabíjí při brždění, ale i ze zbytkového tepla z výfuku během zrychlování. Výkon benzínového motoru je 298 kW (400 koní) a elektromotor přidává dalších 120 kW (160 koní), což je dohromady ohromujících 560 koní. To vše na zadní nápravu. Veškeré tyto informace dávají tušit, že i přes svou váhu 1 776 kilogramů půjde o velmi zábavné a nekompromisní auto.

Automobilka Infiniti k danému modelu udává, že je předzvěstí budoucích vozů této značky. Jejím cílem je vyrábět vysoce výkonné elektrifikované pohonné jednotky ve spolupráci s konstrukční aliancí společností Renault-Nissan-Mitsubishi. Kompletní elektrifikaci svých prodejních modelů pak Infiniti plánuje od roku 2021.

Reklama

Související témata:
Infiniti
Načítám