Hlavní obsah

Indická Škoda Vision IN ukazuje svůj stylový interiér

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision IN

Automobilka Škoda dostala od koncernu důležitý úkol – řídit expanzi na indickém trhu. Proto chce hned zkraje pořádně rozčeřit vody konceptem nového kompaktního SUV, které tu následně uvede na trh. Před únorovou premiérou si zatím můžete prohlédnout jeho velmi vkusný interiér.

Článek

Tak to vypadá, že nebudeme závidět jen Číňanům, jak hezké tam mají škodovky (tím myslíme pohledná SUV Kodiaq GT a Kamiq GT), ale nyní už i Indům. Škoda totiž na tamní trh uvede nové kompaktní SUV, jehož tvary předznamená koncept Vision IN. A soudě podle jeho interiéru, půjde o dalšího nedostupného fešáka.

Design kabiny je hodně podobný nové Octavii čtvrté generace, poznáte to hlavně podle horizontální prohnuté lišty, která kopíruje tvar horní hrany masky chladiče. Na krajích jsou velké šestiúhelníkové výdechy klimatizace s chromovanými lamelami vybíhajícími do palubní desky, uprostřed prohnutí je pak plovoucí dotykový displej infotainmentu doplněný digitálním kokpitem před řidičem. Volant také připomíná ten v nové Octavii se dvěma odlišnostmi – má tři paprsky místo dvou a ve středu je místo loga s okřídleným šípem nápis „ŠKODA“. To aby se Indové rychle naučili znát českou automobilku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision IN se může pochlubit povedeným interiérem. Bude stejně svěží i zvenku? Uvidíme nejpozději v únoru příštího roku

Dalšími hezkými detaily jsou plovoucí madla dveří a plovoucí konzole se stejným voličem automatické převodovky s shift-by-wire řazením (čili bez mechanické vazby), která uvolnila spoustu odkládacího prostoru mezi sedadly. Náladu v interiéru projasňuje kromě chromovaných prvků také provedení dekorů a čalounění v oranžové barvě, která „vyzařuje radost ze života a kreativitu“.

Sériové provedení Vision IN bude první vlaštovkou expanze koncernových automobilů na indický trh. Škoda dostala tu čest vyvinout specifickou platformu MQB-A0-IN, na níž předvede svůj první model, postupně jich však přibude více s logem Škody i VW. Koncept Škoda Vision IN se naživo předvede na autosalonu Auto Expo v Dillí, který se koná od 5. do 12. února 2020.

Reklama

Načítám