Hlavní obsah

Ikonická trať Tsukuba má nový rekord. Zajela jej Toyota GT86

Foto: Archiv Garáž.cz

Japonský závodní okruh Tsukuba, který miliony nadšenců po celém světě znají z her Gran Turismo a pořadu Best Motoring, má opět nový traťový rekord - pod 50 sekund. Držitelem je celokarbonová Toyota GT86 od HKS.

Článek

Tohle auto postavila známá firma zabývající se motorsportem a tuningem - HKS. A již samotný název jasně říká, o co tady půjde. Speciál se jmenuje HKS TRB 03, přičemž zkratka TRB znamená Tsukuba Record Breaker. Má tedy jít o auto, které pokoří traťový rekord na ikonickém okruhu Tsukuba. Stroj má základ v Toyotě GT86, karoserie má však extrémní aerodynamický bodykit a je z karbonu. Pod kapotou je pak 2.5 litrový čtyřválec boxer turbo s výkonem okolo 800 koní. Samozřejmě nechybí sekvenční převodovka. 

A nyní se to HKS povedlo - tohle auto zajelo nový traťový rekord Tsukuby, což je relativně malý okruh měřící na délku jen lehce přes 2 kilometry. TRB 03 jej s jezdcem Taniguchim za volantem 49.445 sekund! Na video se můžete podívat na oficiálních facebookových stránkách HKS, odkaz je zde!

Reklama

Načítám