Hlavní obsah

I nadcházející podzimní víkend nabízí skvělé auto akce

Foto: Veteráni Čelkovice

Veteráni Čelkovice

Podzim se sice projevuje naplno a venku už to teplo ani nepřipomíná, ale to neznamená, že se stále nekoná spousta zajímavých akcí. Dnes bychom vás rádi pozvali na několik z nich. Jen se nezapomeňte teple obléct. O dobrou náladu a pohodu se postarají všechna ta skvělá auta a s nimi spojená atmosféra.

Článek

Nemáte ještě plány na víkend a nechce se vám sedět na zadku? Co tak nechat nudu a stereotyp doma a vyrazit na nějakou zajímavou auto akci? Koná se jich hned několik a každá stojí za to. A když budete dost šikovní, můžete jich během víkendu stihnout i víc. Tak si užijte víkend plný vůně spáleného benzinu!

1. Podzimní Sosnění

V sobotu 6.10. se na autodromu Sosnová koná již tradiční setkání všech, kteří si chtějí se svým veteránem zkusit závodní okruh na vlastní kůži. Kategorie jsou připraveny pro všechny, a to od jízdy pravidelností až po formule. Pro diváky je vstup zdarma včetně depa.

2. Pražská noblesa

11. ročník Pražské noblesy se bude konat v sobotu 6. října 2018. Parkování veteránských vozidel bude opět v areálu Žlutých Lázní a na parkovišti u Botelu Racek a trať závodu povede tradičně Jeremenkovou ulicí. Zakončení a vyhlášení výsledků proběhne na historickém parníku Vltava. Vozidla budou zaparkována na náplavce u železničního mostu.

3. XV. Závod řemenových motocyklů

6. října pořádá Veteran klub Pardubice závod řemenových motocyklů. Jde o soutěž určenou pro stroje vyrobené do roku 1930. Místem konání je park Jiřího Srbka v Pardubicích a vstup je zdarma.

4. Veteráni Čelkovice

V sobotu 6. října 2018 odstartuje 17. ročník setkání historických vozidel Veteráni Čelkovice, který je nepřetržitě pořádán od roku 2002. Historií, počtem ročníků i množstvím zúčastněných vozidel se jedná o druhou největší veteránskou akci na jihu Čech. Start je v 9 hodin a vyhlášení výsledků včetně konečného pořadí Jihočeského poháru je v 15 hodin.

5. Než vypustíme vodu z chladiče 2018

V sobotu 6.10. se ve městě Dvůr Králové nad Labem koná vzpomínková jízda J. Šíra. Technické a administrativní přejímky všech historických vozidel a motocyklů proběhnou v Safari kempu a následný start si můžete vychutnat v 10 hodin na  náměstí T. G. Masaryka.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ni neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Související témata:
Načítám