Hlavní obsah

Hyundai to s velkoprostorovými rodinnými MPV ještě nevzdává

Foto: Hyundai

Lidé dnes kupují crossovery a SUV ve velkém a prodeje ostatních tříd skomírají – týká se to hlavně velkoprostorových rodinných aut typu MPV, která pozvolna mizí úplně ze světa. Hyundai se ale trendu postavil a (vedle mnoha nových crossoverů a SUV) chystá své vlastní MPV.

Článek

Rodina potřebuje k životu prostor, jinak se dusí. Věděla to paní Knotková z Kulového blesku a ví to všichni zodpovědní rodiče – proto si pro své rodiny vybírají velká auta s vzdušným interiérem a plné praktických nápadů, které při každodenním používání oceníte. Na rovinu si ale můžeme říci, že většina SUV, byť se mohou honosit sedmimístným uspořádáním, zatím tak propracované kabiny nemá. Nad MPV prostě není…

Právě proto Hyundai připravuje velkoprostorový model nazvaný Staria – jde v podstatě o dodávku adaptovanou pro osobní použití, ale zdá se, že si korejská automobilka dala velmi záležet. Poznáte to už na designu exteriéru s mírně futuristickým nádechem, třeba ten světelný pruh přes celou příď vypadá hodně „nedodávkově“.

Foto: Hyundai

Karoserie podobná krabici od bot poskytne nejvíc životního prostoru

Také kabina se podle prvních obrázků může pyšnit nečekaným komfortem, někdo by řekl až luxusem – vpředu palubní deska hodně připomíná současný Tucson s jeho digitálním kokpitem, velkým infotainmentem, elegantními výdechy klimatizace a ambientním osvětlením. Vzadu jsou zase pohodlná křesla jako v luxusní limuzíně. Ale variant uspořádání kabiny bude k dispozici určitě celá řada, protože třeba vaše ratolesti v dětské sedačce výsuvnou podpěru nohou příliš neocení.

Další podrobnosti o chystaném velkoprostorovém modelu Hyundai nevíme, ale už teď je jasné, že se početné rodiny mají na co těšit. Od automobilky už máme potvrzené, že nový vůz se chystá i na trh v Česku, takže pokud plánujete pořizovat auto v této třídě, ještě chvilku počkejte na novinku Hyundai.

Jaké je podle vás ideální rodinné auto?
Velkoprostorové MPV
71,6 %
Větší SUV
17,9 %
Vmáčkneme se i do Fabie v kombíku
3,6 %
Ford Mustang V8
6,9 %
Celkem hlasovalo 20271 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám