Hlavní obsah

Hyundai se vytasil s další i20. Tentokrát sportovně oděnou

Foto: Hyundai

Hyundai i20 oblékl sportovní dres s nápisem N Line, jenže to není vše, co mu jihokorejská automobilka nadělila

Přímá konkurence oblíbené Fabie se na trhu nestačila ani ohřát a už se k ní přidal další člen rodiny. Hyundai i20 N Line obléká sportovní dres a ani uvnitř nešetří dynamickými prvky inspirovanými výkonem. Úprava se však nedotkla jen vzhledu, sportovnější „dvacítka“ nabídne i pár praktických vychytávek, díky nimž lehce vybočuje z řady naoko agresivně ustrojených hatchbacků. Které to jsou?

Článek

Třetí generace modelu i20 teprve nedávno vstoupila na český trh a už došlo k jejímu rozšíření. Nejnovější člen rodiny Hyundai obléká sportovní kabát, který zahrnuje přepracovaný přední nárazník, kaskádovitou masku s logem N Line, specifická 17palcová litá kola, elegantní zadní nárazník, trojúhelníkovou mlhovku a dvojitou koncovku výfuku.

Foto: Hyundai

Vůz nabídne dynamický vzhled, který doplňuje volitelné dvoubarevné lakování

Karoserii lze mít ve čtyřech barevných provedeních, a to v černém, bílém, šedém a hnědošedém. Bílou verzi můžete navíc volitelně vylepšit černou střechou. Uvnitř se těšte na sportovní sedadla, volant, kovové pedály, kůží obšitou hlavici řadicí páky a na červené ozdobné akcenty. Prvky konektivity a bezpečnosti sdílí N Line s klasickou i20.

Foto: Hyundai

Kabinu zdobí dynamické prvky a k usazení zvou sportovní sedadla

V rámci motorizací se pro N Line nabízí benzinová dvanáctistovka s výkonem 84 koní nebo litrový přeplňovaný tříválec o výkonu 100 nebo 120 koní. Právě u litrové varianty najdete ještě optimalizované odpružení a budete si moci užívat rychlejších reakcí motoru i podmanivějšího zvuku výfuku.

K dispozici je rovněž 48voltový mild-hybrid – pro 100koňový tříválec volitelně, u 120koňového motoru standardně. K němu se váže ještě zástavba úspornější inteligentní manuální převodovky.

Pokud se chystáte hned vyrazit do prodejen Hyundai, zadržte. Hatchback i20 N Line bude v Evropě k dispozici od jara 2021. Do té doby snad už budeme vědět víc o připravované ostré edici N, tak ještě chvilku počkejte, třeba pak nákup ještě přehodnotíte.

Reklama

Načítám