Hlavní obsah

Hyundai i30 N dostal bratra v podobě Velosteru N

Foto: Archiv Garáž.cz

Původní Veloster byl sice zajímavý, zejména rozdílným počtem dveří na každé straně auta, ale minimálně v Evropě to byl propadák. Nyní ale přijíždí druhá generace, a to rovnou i v nejvýkonnější verzi N!

Článek

Na autosalonu v Detroitu se ukázala další generace Hyundaie Veloster, přičemž pokračuje ve šlépějích předchůdce. To znamená, že na něj navazuje vzhledem i neobvyklým uspořádáním, kdy na levé straně má auto jen jedny velké dveře, zatímco vpravo jsou dvoje menší pro lepší nastupování na zadní sedadla. Auto navíc rovnou přijíždí v ostré verzi N. Je to sourozenec modelu i30 N, se kterým sdílí techniku, a dost možná již víte, že tohle auto se nám vážně líbilo. Ostatně zkoukněte srovnávací test s Golfem GTI!

Hyundai i30 N vs. Golf GTI - Dokáže nový Korejec porazit německého matadora?

Foto: Archiv Garáž.cz

Veloster N tedy má totožný dvoulitrový turbomotor o výkonu 275 koní, který roztáčí přední kola. Přestože je na fotkách americká verze vozu, jedinou převodovkou v nabídce je manuální šestikvalt. Samozřejmostí je také mechanický, byť elektronicky ovládaný samosvorný diferenciál, stejně jako různé režimy - tady Veloster kopíruje nabídku modelu i30 N.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zatím jsou k dispozici čtyři barvy exteriéru - černá, bílá, červená a tato speciální Performance modrá. Osmnácti či devatenáctipalcová kola budou obuta do pneumatik Pirelli. Veloster se však nevyrábí v Česku, jako i30 N, ale v Koreji a v USA půjde do prodeje od září 2018. Zda se objeví i v Evropě, zatím nevíme.

Reklama

Načítám