Hlavní obsah

Honda Civic Type R si píše další rekord. Tentokrát ve Spa

Foto: Honda

Honda Civic v kampani Type R Challenge

Pár měsíců zpátky přišla Honda s tím, že chce ve své vlastní „výzvě“ stanovit pět rekordů na pěti zásadních evropských okruzích. Coby nářadí zvolila značka zcela sériový Civic Type R na standardních silničních gumách, coby jezdce potom pět hvězd z různých odvětví motoristického sportu. První rekord na okruhu Magny-Cours padl již minulý měsíc a teď přišel čas na další.

Článek

Nový rekord pro produkční předokolku hlásí tentokrát belgický Spa-Francorchamps. Jedna z nejdelších tratí v rámci seriálu formule 1 má rovných 7 kilometrů délky a Civic vybavený přeplňovaným čtyřválcem o výkonu 320 koní, zvládl tuto porci za 2 minuty a 53 sekund. Za volantem přitom seděl Francouz Bertrand Baguette, jezdec kategorie Super GT a šampion vytrvalostní třídy LMP2.

Celkem je to pro aktuální generaci Civicu Type R třetí okruhový rekord v pořadí. Tím prvním byl Nürburgring za 7:43 v dubnu 2017, dále již zmiňovaný Magny-Cours a nakonec právě Spa. Zajímavostí je, že předchozí rekord pro předokolky tu držel také Civic Type R, jen z minulé generace.

A co bude dál? Honda se v rámci svojí „rekordně sběratelské“ kampaně chystá ještě na britský Silverstone, na portugalský Estoril a na maďarský Hungaroring. Na místě řidiče se vystřídají exmistr světa F1 Jenson Button, Tiago Monteiro z WTCR a Matt Neal z britského seriálu BTCC.

Teď už je ale na čase se pohodlně usadit a vychutnat si palbu v podání Type R ve Spa. Honda uveřejnila video z celého kola a jedná se o parádní podívanou.

Reklama

Související témata:
Načítám