Hlavní obsah

Holýšov u Plzně se o víkendu proměnil v malý Hollywood

Foto: Jan Majurník

Kus Ameriky v Česku? Víkendový sraz proměnil Holýšov v malý Hollywood

Už od pátku 19. 7. 2019 se do Holýšova u Plzně sjížděli milovníci severoamerických aut všeho druhu. Proč? Konal se tu už druhý ročník srazu nadšenců burácejících motorů, dobrého jídla a zábavy. Byli jsme u toho a máme pro vás obrazovou reportáž s výběrem toho nejlepšího, co jste v malém Hollywoodu mohli potkat.

Článek

Auta, krásná burácející auta. Takový pohled se vám v pátek a o víkendu (19. – 21. 7. 2019) naskytl, když jste dorazili do Holýšova u Plzně. U vchodu vás uvítal obří nápis Hollywood, který se stal největší fotoatrakcí události – ať jste byli pěšky, autem nebo na kole, každý chtěl mít snímek z malé Ameriky v Čechách.

Atmosféru dolaďovali muži v amerických uniformách, kteří zároveň dbali na pořádek a měli v místě konání vybudovanou stylovou základu.

Foto: Ondřej Svoboda

Základna mužů v uniformách

Na místo mohl přijet každý – dovnitř areálu se však bez povolení dostali jen řidiči aut americké výroby. Ostatním účastníkům bylo k dispozici vytyčené parkoviště zpoplatněné částkou 50 korun na den. Mimo vystavených vozidel jste se mohli pokochat pohledem na uměleckého kováře nebo různé soutěže a kulturní vystoupení – od bigbítu po kovbojskou show.

Foto: Ondřej Svoboda

Umělecký kovář pracoval naživo před všemi účastníky akce

Nejmenší návštěvníky spolehlivě dokázal zabavit skákací hrad a skluzavky. Dospělí zase mohli ochutnat tatranský čaj, plzeňské pivo nebo burgery či hot-dogy. Svérázný humor moderátora akce dokázal diváky pobavit a živá hudba padla do noty většině účastníků. Ten nejšťastnější návštěvník, který si zakoupil výherní los, nakonec odjel v Cadillacu Eldorado z roku 1976 a tomu říkáme terno.

Foto: Jan Majurník

K dispozici bylo několik druhů hamburgerů a hot-dogů

Nejfotografovanějším a nejobdivovanějším vozem byl obří Dodge Power Wagon, kterého majitel přestavoval 1,5 roku. Výsledek stojí za to – červený bonbónek má gigantická kola a pod kapotou osmilitrový vidlicový desetiválec z modelu Dodge Viper. Ford Mustang je sice krásná Amerika, nicméně tenhle „truck“ strčil všechny ostatní do kapsy. Podívejte se sami do přiložené galerie a dejte nám vědět, jestli vás auta z USA baví.

Máte rádi auta ze Spojených států amerických?
Ano, miluju všechny Ameriky
64,9 %
Líbí se mi pouze staré severoamerické bouráky
22 %
Mám rád jen moderní auta z USA
3,5 %
Ne, americká auta mi nesedí
9,6 %
Celkem hlasovalo 740 čtenářů.

Reklama

Načítám