Hlavní obsah

Hlasujte pro Auto roku 2019 podle Garáž.cz

Foto: Jan Červenka

Auto roku 2019

Jak jistě leckdo zaznamenal, v současnosti probíhá hlasování v prestižní české anketě Auto roku 2019. Porota složená z profesionálních novinářů vybírá své favority a rozděluje cenné body, jenže my jsme usoudili, že nás zajímá také názor široké veřejnosti – tedy názor váš! I vy proto můžete hlasovat pro svoje Auto roku podle serveru Garáž.cz.

Článek

Pořadatelé – tedy Svaz Dovozců Automobilů (SDA) spolu s Klubem motoristických novinářů (KMN) a Klubem motoristických publicistů (KMP) – nominovali celkem 23 letošních novinek, které splňují řadu podmínek. Každé auto musí být zcela nové nebo alespoň výrazněji přepracované, musí být uvedené a prodávané v ČR v rámci určitého časového rozmezí a v neposlední řadě musí být taky dostupné pro testovací jízdy členům poroty.

Právě kvůli pravidlům nastal letos drobný paradox, neboť se mezi nominovanými neobjevuje ani jediná Škoda. Mezi letošní novinky mladoboleslavské automobilky se řadí jen facelift modelu Fabia, který se však nepočítá mezi zcela nová auta, a také designové varianty (Sport a Scoutline) menšího SUV Karoq. Hodně očekávanou novinkou je pochopitelně Scala, ale ta si oficiální premiéru odbude až v prosinci a prodávat se začne zjara. V předběžných nominacích se objevilo také pár modelů Mercedesu, ovšem v oficiálním žebříčku už německá prémiová značka nefiguruje.

Všechna nominovaná auta si můžete prohlédnout v naší galerii a potom pro svého favorita pochopitelně hlasujte v anketě. A že váš favorit mezi oficiálně nominovanými chybí? Dejte nám vědět v komentářích!

Které z nominovaných aut je podle vás autem roku 2019?
Audi A6
3 %
Audi Q8
3,4 %
BMW X5
3,1 %
Citroën Berlingo
2,2 %
Dacia Duster
12,6 %
DS 7 Crossback
2,1 %
Ford Focus
4,6 %
Honda CR-V
2,7 %
Jaguar I-Pace
1,1 %
Jeep Wrangler
1,2 %
Kia Ceed
3,1 %
Mazda 6
28,7 %
Mitsubishi Eclipse Cross
1,7 %
Nissan Leaf
0,6 %
Opel Combo
0,5 %
Opel Grandland X
2,3 %
Peugeot 508
6,3 %
Peugeot Rifter
1,2 %
Renault Zoe
1 %
Subaru XV
3,8 %
VW Touareg
3,1 %
VW T-Roc
2,4 %
Volvo XC40
9,3 %
Celkem hlasovalo 21547 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Nominace
Načítám