Hlavní obsah

Hitman: Klasický Ford Mustang Mach 1 s výkonem 1 000 koní

Foto: Classic Recreations

Američané umí postavit silné rychlé auto v přímce s ohromným výkonem, to víme už dlouho. Dalším příkladem je Hitman – upravený Ford Mustang Mach 1 s neuvěřitelným výkonem 1 000 koní. Jen jestli to s těmi svaly u auta narozeného v roce 1969 už trochu nepřehánějí!

Článek

Když své auto pojmenujete Hitman (v překladu „nájemný zabiják“), měli byste k tomu mít pádný důvod. Na obyčejném Mustangu by taková přezdívka zněla trapně, ale i v případě modelu Mach 1 z roku 1969 by se dala považovat za nepatřičnou. Jenže tohle rozhodně není obyčejný Mach 1...

Za výtvorem stojí americká firma Classic Recreations, která s Fordem uzavřela exkluzivní smlouvu na stavbu několika modelů včetně ikonických verzí BOSS 429 a 302. Hlavním tahákem spolupráce je však Mustang Mach 1 s originální karoserií z roku 1969 (včetně typických spojlerů pod přídí a na zádi) v dvoubarevné kombinaci šedé Hitman a černé Beagle.

Foto: Classic Recreations

Tady klasika ustoupila moderní technologii

Pod klasickým ohozem je ale moderní technika, konkrétně vidlicový osmiválec Ford Coyote se dvěma turbodmychadly, který produkuje rovných 1 000 koní. Ty pohánějí zadní kola přes šestistupňový manuál Tremec. Kompletně upraven byl i podvozek, brzdový systém s šestipístkovými brzdiči a chlazenými kotouči, na osmnáctipalcových kolech jsou obuty pneumatiky Michelin Pilot Sport 2.

Uvnitř je výbava doplněná o klimatizaci a h-fi JVC, bezpečnost zajišťují pětibodové bezpečnostní pásy a ochranný rám. Žádné konkrétní dynamické parametry nebyly zveřejněny, ale jisté je, že by si všichni samozvaní vyzyvatelé měli na tohle auto dát velký pozor. Je to totiž zabiják!

Reklama

Načítám