Hlavní obsah

Harley-Davidson představil novinky, nabízí zcela nový model

Foto: Harley-Davidson

Legendární výrobce motocyklů, americká značka Harley-Davidson, představila své novinky pro rok 2019. Kromě jednoho zcela nového modelu došlo ke změnám u řady motocyklů a kompletní inovací prošel i systém infotainmentu.

Článek

Smělý power-cruiser, inovované modely Touring, Trike a CVO a úplně nový systém infotainmentu, to jsou nejnovější trumfy v nabídce Harley-Davidson pro příští rok. Kultovní výrobce motocyklů slibuje pro příští rok u svých výrobků nespoutaný styl, strhující výkon a moderní technologie.

Největší novinkou je zcela nový model FXDR 114. Jedná se o tzv. power-cruiser, který kombinuje razantní zátah motoru Milwaukee-Eight 1870 cm3 s velkorysým využitím lehkých hliníkových a kompozitových prvků, včetně nové hliníkové kyvné vidlice, hliníkového pomocného rámu, odlehčených kol a blatníků, které podle výrobce zvýrazňují obratné ovládání a vysoký výkon.

Nový model FXDR 114 je vybaven tím nejvýkonnějším motorem, jaký je používán v rámech Softail. Model určený pro americký trh je vyladěn až na točivý moment 161 N.m při 3500 otáčkách za minutu. Novinka dovoluje dle slov výrobce větší úhly náklonu v zatáčkách než kterýkoli jiný model řady Softail.

Zlepšeními prošly také modely Touring, Trike a CVO. Modely Trike dostaly nový elektronický brzdový systém Reflex Linked Brake, který zahrnuje ABS, systém kontroly trakce, systém řízení prokluzu a propojené brzdy vpředu a vzadu. „Tyto funkce společně zvyšují bezpečí a jistotu při řízení,” uvádí výrobce.

Foto: Harley-Davidson

Největší novinkou pro rok 2019 je zcela nový model FXDR 114

Vybrané modely z řad Touring a Trike dostanou motory Milwaukee-Eight 114. Tento motor se zdvihovým objemem 1870 cm3 je největším agregátem, jaký společnost Harley-Davidson nabízí u standardních továrních modelů. „Vyznačuje se razantním zrychlením a dostatkem výkonu pro bezpečné předjíždění,” říkají o něm v Harley-Davidson.

Tři limitované edice řady CVO pro rok 2019 se vyznačují strhujícími barvami, pokročilými technologiemi, špičkovými komponentami a důrazem na detaily. Modely CVO exkluzivně využívají velký motor Milwaukee-Eight 117 a standardně jsou osazeny novým systémem infotainmentu Boom! Box GTS.

Právě infotainment Boom! Box GTS je další velkou novinkou u amerického výrobce. Nabízí moderní vzhled a ovládání po vzoru nejnovějších tabletů a mobilních telefonů, výjimečnou odolnost a speciální funkce jen pro motocykly. K tomu přidává i kompatibilitu se standardem Apple CarPlay a hlasové ovládání.

„Ve všech produktech, které nabízíme pro sezónu 2019, se projevuje nový směr vývoje Harley-Davidson. Inovace v oblasti designu, technologií a výkonu budou inspirovat příznivce značky Harley-Davidson i nové generace jezdců, kteří s námi budou sdílet pocit svobody při jízdě v jedné stopě,“ říká k novinkám šéfka pro marketing společnosti Harley-Davidson Heather Malenshek.

Jak se vám líbí nový model FXDR 114?
Líbí, je to povedený motocykl
36,5 %
Nelíbí, dávám přednost jiným modelům značky
63,5 %
Celkem hlasovalo 2170 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám