Hlavní obsah

Galerie vašich vozů i závod veteránů – Tento týden v Garáži

Foto: Od čtenáře

Srdcařský rodinný vůz v podobě BMW E34 poslal Tuning Tom

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo – proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Otestovali jsme pro vás:

Zajímavý byl test městského prcka Hyundaie i10, který po metropoli, ale i na dálnici testoval Jakub. Jak se auto v tomto segmentu vyrovnává s předsudky o odbytém interiéru a nekvalitním provedení detailů?

Abychom si vyzkoušeli i větší vozy, půjčil si Honza Koubek v bazaru malou dodávku Peugeot Partner, na které ukázal, zda se jedná o ideální vůz na zásobování obchodů přes týden a rodinné výlety o víkendu. Konkurence SUV je totiž obrovská a každé levnější auto, do kterého se pohodlně naskládá i větší rodina, od nás dostává zaslouženou pozornost.

Seat Leon v benzinu se opravdu povedl. O to víc to měl těžší jeho mladší dieselový bratříček, kterého si půjčil na test Martin. Jak se na silnici umí motor 2,0 TDI evo chovat? A za kolik si vlastně naftový Leon s turbodieslem pořídíte? To se dozvíte v našem testu.

Chtěli jsme si v letním horku udělat taky trochu radost, a tak si vzal Krab na paškál krásný Mercedes-Benz C180 (W202) z devadesátých let. Jak si takový sedan stojí v dnešní době a jaká je v současnosti jeho cenovka? To se dozvíte v zevrubném testu ojetiny.

Poradili jsme vám:

Poradili jsme vám, jak se řeší dopravní problémy. A nešlo o nějaké pokoutní kličky, ale o tipy a rady přímo od české policie. Nyní už snad naši čtenáři vědí, co mají dělat, pokud jsou svědky dopravní nehody, co si počít, když někdo naboural do jejich vozu, nebo jak řešit ztrátu registrační značky.

Jak na výměnu olejeVideo: Garáž.cz

Pokud na svůj vůz nejradši koukáte vleže pod autem nebo s rukama od motorového oleje, asi vás tento článek nechal chladnými. Jestli ovšem naopak pokukujete po spolehlivých a mladých ojetinách, které svou jednoduchou technikou vrásky zpravidla nepřidělávají, pak by se vám mohl líbit Daliborův text o právě takových sázkách na jistotu.

Byli jsme se podívat: 

Byli jsme se podívat v Lysé, kde se dražily opravdu unikátní stroje. V aukci Retro Garáž 2020 našla svého majitele například Jawa 350/634 Konopnice, ale i Škoda Octavia Combi z roku 1968. Vedle těchto legendárních veteránů jsme se podívali i na Škodu 130 LR, se kterou chce jezdec Ondřej Klymčiw vyrazit na Dakar.

Foto: 1000 mil československých

1000 mil československých

A když jsme u těch veteránů, přinesli jsme zprávu o tom, že z Prahy odstartuje 1000 mil československých. Opravdu neuvěřitelný závod, kterého se zúčastní i stroje z Národního technického muzea. Fotky z loňských ročníků jsou prostě skvělé!

Horké novinky:

Že jsme psali jen o veteránech? Ale kde že. Ukázali jsme vám i nové skici Škody Enyaq, na kterou netrpělivě čekáme. Trochu jsme museli luštit, co chtěla automobilka vzletnými frázemi vlastně říct, ale nakonec jsme vám přinesli i pár informací ze zákulisí vývoje. Oficiální odhalení nového elektromobilu budeme 1. září pečlivě sledovat z tiskové konference!

Tomáš Hyan pro vás připravil opravdu zajímavý článek o vozech, o kterých jste možná nikdy předtím neslyšeli. Pokud vás zajímá historie Roburů, což byli východoněmečtí předchůdci tuzemských Avii, pak doporučujeme si článek v klidu přečíst a čas věnovat i unikátním fotografiím.

Co dalšího vás zajímalo?

Zatímco ostatní české servery trochu bojují s okurkovou sezonou, v automobilovém světě se pořád něco děje. Překvapily nás tak zprávy o tom, že Hyundai udělá z modelové řady Ioniq samostatnou značku elektromobilů. Není to nic, s čím by v Jižní Koreji neměli zkušenosti, a tak se můžeme jen těšit, jaké úžasné stroje Ioniq představí. Podle zpráv to mají být velké elektrické sedany a SUV, ale počkejme si.

Lidé milují supersporty a neváhají za ně utratit opravdu pořádný balík. Znamená to ale, že je každý supersport poctivě vybroušený diamant? Co vás nemá. Patrik si dal tu práci a sepsal výběr hned deseti nejhorších superaut v historii. Jen se přesvědčte, že i vozy od Aston Martin a Ferrari uměly být ošklivé. A že silniční formule možná slibovala skvělé výkony, bohužel také čas od času začala hořet.

NEZAPOMEŇTE 

Stejně jako minulý týden připomínáme, že jsme vás v naší letní výzvě požádali o zaslání fotek z vašich cest – ať už s osobním autem, na motocyklu nebo klidně i s obytňákem. Všechny potřebné informace naleznete v úvodním článku. Tak neváhejte a pochlubte se!

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Načítám