Hlavní obsah

Funky auto od Hyundaie - bude mít verzi N?

Foto: Archiv Garáž.cz

Hyundai nedávno představil ostrou verzi modelu i30, o jehož vývoj se staralo sportovní oddělení N a všechny překvapil jeho schopnostmi. Teď se objeví nový Veloster a my doufáme, že ho také bude ladit stejná parta lidí.

Článek

Za čtrnáct dní se dočkáme pokračování funky modelu Veloster, který měl asymetrické dveře. Tedy na jedné straně pouze řidičovi a na druhé dvoje, pro spolujezdce a pasažéry. Nám se tohle auto vážně líbilo, protože vypadalo jinak, vypadalo zajímavě a rozhodně vystupovalo z řady. Navíc mu nechyběl sportovní design. Jedinou věcí, která nebyla až tak dobrá byl podvozek, ale to už má dneska z pohledu Hyundaie řešení a jmenuje se N.

Ano, přesně 5.1.2018 se představí nová generace Velosteru na autosalónu v Detroitu. Zatím se toho o něm moc neví a jezdí v kamufláži, ale povídá se, že základním motorem bude přeplňovaná 1,6 Turbo jako u předchozí generace. Nad ním bude atmosférický dvoulitr z Elantry GT, což bude varianta hlavně pro Ameriku a u nás v Evropě by se mohla objevit verze N s motorem z i30 N. Tedy přeplňovaným čtyřválcem o objemu 2,0 l s výkonem 275 koní. A jestli se do celého auta pustí sportovní oddělení Hyundaie, tak by jsme tu mohli mít druhý vynikající sportovní model od korejské značky. 

Foto: Archiv Garáž.cz

První video se snaží o jakousi dramatičnost a zvuk nového Velosteru, ale podle nás není reálný a je to celé zpracované virtuálně. Zvuk totiž odpovídá šestiválcovému motoru a ten tam určitě nebude. No každopádně další radostná zpráva, protože Veloster má určitě své místo na trhu. 

Reklama

Načítám