Hlavní obsah

Francouzské umění nabralo nový směr. DS ukázalo budoucnost

Foto: DS Automobiles

DS Aero Sport Lounge je nový směr, kterým půjde francouzská značka v budoucnosti

Luxusní značka koncernu PSA premiérami před ženevským autosalonem rozhodně nešetří a představuje další novinku. Tentokrát se díváte na budoucnost DS Automobiles ve formě konceptu Aero Sport Lounge, který reprezentuje úplně novým směr, jakým se Francouzi budou ubírat. Jste připraveni na budoucnost plnou slámy?

Článek

Vyšší pozice za volantem, lepší viditelnost a prémiový komfort v kombinaci s aerodynamickou a technickou účinností, to je charakter designového vozu DS Aero Sport Lounge. Koncept reprezentuje nový směr, kterým se francouzská automobilka vydá, jelikož celý motoristický průmysl vstupuje do elektrické éry.

Foto: DS Automobiles

Automobil ztělesňuje zcela novou elektrickou éru

Z toho důvodu je potřeba změnit smýšlení a přepracovat i samotné tvary karoserie. Pět metrů dlouhé DS Aero Sport Lounge nabídne mnoho prostoru, eleganci a propracovanou aerodynamiku se svážející se střechou a velkými 23palcovými koly.

Foto: DS Automobiles

Střecha vozu se postupně sváží, to kvůli aerodynamice

Maska chladiče disponuje obrazovkou kolem loga a osvětleným nápisem DS Automobiles. Za sklem z kompozitního materiálu jsou skrytá čidla snímající vozovku a dodávající počítačům potřebná data. Na obou stranách jsou umístěny diodové světlomety s denními světly a světelnými závěsy, které reprezentují podpis značky.

Foto: DS Automobiles

Výrazné masce vpředu dominuje logo DS Automobiles

Jelikož jde o elektromobil, zdobí ho nápis E-Tense, takže v rámci pohonné jednotky se můžete těšit na elektromotor o výkonu 680 koní, který bude čerpat energii z baterií o kapacitě 110 kWh. Díky zkušenostem značky ze seriálu Formule E bude mít vůz dojezd až 650 kilometrů na jedno nabití a zrychlení z nuly na sto za 2,8 sekundy.

Uvnitř sláma i moderna

Interiér je podobný leteckému kokpitu, spodní část kryje bavlněný satén a povrch oživují prvky nezbytné pro navigaci, ale i objevování nových forem infotainmentu i sdílení. Sloučení informací a zábavy získává u DS nový směr bez překážek dotykových displejů. Pruh přístrojové desky a opěradla sedadel jsou potaženy intarzovanou slámou. Tento tvarovaný materiál představuje snahu o udržitelnost. Sláma, běžný a skromný materiál, se stává díky know-how pařížského ateliéru známkou ušlechtilé kvality.

Foto: DS Automobiles

Velká kola konceptu mají průměr 23 palců

Ve dveřích byla použita technická tkanina z mikrovlákna tvořeného třemi materiály, která obsahuje množství průhledných vláken a přivádí do kabiny okolní světlo. Unikátní způsob propletení v sobě spojuje umění s technologií.

Na obou stranách se objevují displeje sloužící jako digitální zpětná zrcátka a zahrnující všechny ovládací prvky konfigurace a komfortních funkcí. Každý má stejně jako při cestování v první třídě svou vlastní obrazovku a prvky potřebné pro řízení jsou promítány na čelní sklo za využití rozšířené reality.

Foto: DS Automobiles

Elektromobil nabídne dojezd až 650 kilometrů na jedno nabití

Mezi sedadly slouží prostřední loketní opěrka jako průvodce. Snímá, interpretuje, reaguje na každý pohyb ruky a poskytuje zpětnou vazbu pomocí vln z reproduktorů. Funkce auta jde také ovládat přes umělou inteligenci jménem Iris, jejíž rozhraní pracuje uprostřed palubní desky.

Světovou premiéru bude mít auto na ženevském autosalonu, kde budeme samozřejmě přítomni a přineseme vám jako první ty nejžhavější novinky.

Reklama

Načítám