Hlavní obsah

Fotogalerie: Legendární Bavoráky se sjely na BIG BMW Classic

Foto: Archiv Garáž.cz

Vaší pozornosti dozajista neuniká, že máme rádi BMW. A stejně tak i youngtimery či klasická auta. Tím pádem jsme si rozhodně nemohli nechat ujít akci, kde se oba tyto objekty našeho zájmu potkaly.

Článek

Sraz BIG BMW měl mezi fanoušky vždy výsadní postavení. Po několika letech pořádání této akce se pořadatelský tým rozdělil, resp. za poněkud rozjitřených okolností rozpadl, takže nezaujatému fanouškovi mimoděk vznikla dvojice velkých letních srazů mnichovské automobilky. A zaujatý fanoušek si může vybrat, ke kterému organizačnímu týmu inklinuje a zda je mu milejší letiště u Mnichova Hradiště nebo kemp ve velmi příjemném prostředí u řeky Sázavy. My vyrazili na druhý jmenovaný, konající se v dřívějším datu - s vcelku výřečným názvem BIG BMW Classic.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pořadatelé v čele s Viktorem "DC" Zpěvákem avizovali přes 200 účastníků a zběžné prohlédnutí prostranství sportovního areálu u Samopše nenechalo ani matematika-amatéra na pochybách, že se jim toto množství podařilo překonat nemalou měrou. Podle všeho dorazilo 260 vozů s bílomodrým emblémem. Neodvažuji se tipovat, která typová řada byla zastoupena nejpočetněji, avšak o vítězství se určitě přetahovaly série E30 a E36 ve všech možných karosářských variantách. Příjemné (či poplatné době?) byly i decentní a relativně vkusně úpravené vozy - tytam jsou nevzhledné nárazníky a prapodivné světlomety. Účastníci srazu měli možnost vystavit svého čtyřkolého miláčka obdivu davů v sekci Show & Shine, vychutnat si potlesk při porovnávání hlasitosti a melodičnosti výfuků nebo si užít spanilou jízdu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Kromě zmíněných typů BMW bylo možné potkat i množství E34, E28, E24 nebo E36/7 (neboli Z3), méně pak už E9, E21, E31 a další. Co se nám líbilo nejvíce? I když jsme na srazu pobyli jen krátce během sobotního poledne, tak rozhodně skvělá červená Z1, skupinka 3.0 CSi (E9), jako brankář pózující osmičková řada (E31), několik M3 E30 nebo různě roztroušená auta spadající do "Neue Klasse" čili 02 Series, přechůdci série E21. Ostatně v obsáhlé galerii mrkněte, na co nám padlo oko při procházení srazu.

Reklama

Načítám