Hlavní obsah

Fotogalerie: Carlsbad Classic 2016 - Setinová rally veteránů

Foto: Archiv Garáž.cz

Týden po slavném filmovém festivalu se v Karlových Varech koná neméně zajímavá událost pro motoristy, náročná a prestižní setinová rally Carlsbad Classic pro veteránské automobily. A my jsme u toho nemohli chybět!

Článek

Možná bychom si na úvod článku mohli vysvětlit, co je to vlastně setinová rally. Jedná se o závod, ve kterým není nejdůležitější rychlost, ale naopak přesnost. Důležité je dojet do startu do cíle v přesně daném čase, ideálně na setinu přesně. Carlsbad Classic patří v tomto ohledu k těm nejtěžším soutěžím nejen v Česku, ale i na světě.

Tvůrci navíc tradičně vybrali zajímavou trasu - startuje se přímo v Karlových Varech u hotelu Thermal, první část pak vede do hor, kupříkladu do Jáchymova, druhá část zase na jih od Karlových Varů směrem na Loket či Mariánské Lázně.

Tentokrát se na start postavilo 67 veteránů, nejstaršími byla meziválečná BMW  319/1 a 327 či Tatra 87. Startovní pole bylo vážně pestré a na účastníky čekalo 16 měřených testů, z toho dva tajné, předem neuvedené v roadbooku. Vítězem letošního ročníku se stali Tomáš Fiala se svou matkou Dagmar, kteří jeli v BMW 3.0 CS E9. 

Jak to na trati vypadalo se můžete podívat díky naší fotoreportáži a nutno říci, že rozhodně bylo na co koukat!

Reklama

Načítám