Hlavní obsah

Ford potvrdil ostrou verzi Mustang Mach 1 s osmiválcem

Foto: Ford

Ford pro hardcore fanoušky modelu Mustang připravil nejostřejší verzi, která dostane tradiční označení Mach 1. Automobilka sice zatím neuvedla přesné parametry stroje, výkon pětilitrového osmiválce ale nejspíš dosáhne hodnoty 500 koní. Okruhoví nadšenci po celém světě se už tetelí radostí!

Článek

Označení Mach se mezi modely od Fordu vrátilo již loni. Jedná se ovšem o elektromobil, který si přivlastnil ikonické jméno Mustang a zkopíroval jeho design. Auto to asi bude rychlé (vrcholná verze má nabídnout výkon 460 koní a stovku za 3,5 sekundy), ale fanoušci sportovních aut patrně čekali něco jiného. A to přichází právě teď – americká automobilka totiž právě potvrdila, že finišuje vývojové práce na ostře laděném modelu Mustang Mach 1.

Ten se poprvé objevil v roce 1968 a vhodně doplňoval základní provedení a okruhově zaměřené verze Shelby. První generace Mustangu Mach se nabízela hned s několika motory, základem byl 5,8 litrový osmiválec, ale pokud vám to bylo málo, mohli jste si koupit sedmilitrový V8. Oficiálně nejvýkonnější verze měla 340 koní a skoro 600 Nm (na konci šedesátých let!).

Ford zatím neuvedl, jak výkonná bude verze Mach 1, dá se ale předpokládat, že výkon atmosféricky plněného pětilitrového osmiválce se bude blížit pěti stovkám koní, které budou putovat na zadní kola přes šestistupňovou manuální převodovku. Tohle by totiž mělo být ryzí auto pro nadšené řidiče.

Foto: Ford

Mustang Mach 1 bude naladěný pro použití na okruzích

Tisková zpráva zatím žádné detaily neuvedla, ze tří dostupných fotografií lze vydedukovat snad jen to, že ke zpomalování budou použity obří brzdy Brembo, uvnitř najdete sportovní sedačka Recaro a - stejně jako u ostatních verzí s osmiválcem - budou vzadu čtyři koncovky výfuku.

Nové provedení se za dosud neuvedenou cenu začne prodávat ještě letos, pravděpodobně až koncem roku. Pro srovnání například populární verze Bullitt stojí v Česku 1,4 milionu korun.

Reklama

Související témata:
Načítám