Hlavní obsah

Ford musí zařídit, aby jeho nová auta nevoněla novotou

Foto: Ford

Ford v Číně řeší vůni svých aut

Také tak milujete vůni nových aut? Ta směsice absolutní čistoty, kůže a novoty je lehce návyková, co myslíte? Ale jakkoliv jsme třeba u nás vůní nových aut unešení, jsou tací, kterým tato vůně smrdí. A to natolik, že jsou ochotni nekupovat ta nová auta, která jsou novotou cítit až moc.

Článek

Kdo by vůni nových aut nemiloval? Obzvlášť, když jde o luxusnější kožený interiér, ta vůně je pak až nepopsatelná. Ale ačkoliv jsou například u nás k dostání vonné stromečky do interiérů aut právě s vůní novoty, existují země, kde tomuto odéru zrovna dvakrát neholdují. Takovou zemí je Čína, tedy země s obrovskou kupní silou.

Jakkoliv vám to možná bude připadat zvláštní, Číňanům opravdu vadí odér interiérů nových aut. Během průzkumu, který si zde nechala zpracovat značka Ford, dokonce vyšlo najevo, že některým Číňanům nová auta smrdí natolik, že v nich nejsou schopni jezdit, navíc je ten pach pro ně důvodem, aby auto nekoupili.

Nicméně Čína je obrovský trh, na kterém se točí velká spousta peněz, takže se na to Ford snaží reagovat. Nechal si dokonce patentovat způsob, jak nová auta té vůně zbavit. Ovšem nečekejte nějaký super postup za použití nejmodernějších technologií. Ford na to jde od lesa a jednoduše. Všechna nová auta pro čínský trh prostě nechá vyvětrat ještě před tím, než půjdou k zákazníkům. Znamená to, že je s puštěnými ventilátory a staženými okny nechá nějaký čas stát na sluníčku. Podle všeho by se tak pachu novoty měly automobily zbavit a tím nalákat zpět čínské zákazníky. I když Fordu držíme palce, aby jeho úsilí přineslo i kýžený efekt, stejně zůstaneme u toho, že nové auto prostě skvěle voní. A tak to také má být.

Reklama

Načítám