Hlavní obsah

Ford Edge dostal facelift, ale i BiTurbo diesel s 238 koňmi

Foto: Archiv Garáž.cz

Na autosalonu v Ženevě se ukáže Ford Edge po faceliftu ve své evropské premiéře. Kromě upraveného vzhledu jsou zde však i nové naftové motory EcoBlue včetně vrcholné BiTurbo jednotky s výkonem 238 koní.

Článek

Má novou masku chladiče, jiná diodová světla, pozměněné nárazníky a další detaily. Jedná se údajně o technicky nejvyspělejší SUV Fordu a nyní je po faceliftu. V interiéru se toho změnilo méně, auto dostalo kupříkladu plně přizpůsobitelný digitální přístrojový štít. A také si můžete objednat paket ST-Line, který ozvláštní vzhled tohoto vozu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

To nejdůležitější se však dehrálo pod kapotou. Pro Evropu se totiž představují zbrusu nové turbodiesely EcoBlue. Základní má výkon 150 koní, nad ním stojí varianta se 190 koňmi. Vrcholem je však dvakrát přeplňovaný diesel s 238 koňmi. Ten nejslabší může být jako předokolka, prostřední pak s manuálem a čtyřkolkou. Vrchol má vždy pohon všech kol a osmistupňový automat. 

Očekávejte rovněž řadu asistenčních systémů, infotainment SYNC3, audio Bang and Olufsen, až jedenadvacetipalcová kola a nově také elektronickou ruční brzdu.

Reklama

Načítám