Hlavní obsah

Focus RS z roku 2011 se prodal za víc, než kolik stál nový!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle už jsme mohli vidět několikrát v letošním roce. Našlo se auto z let minulých, které mělo najeto jen několik stovek kilometrů a následně se vydražilo za víc, než kolik za něho zaplatil zákazník jako za nové. Teď je na řadě Focus RS.

Článek

Ford Focus RS patřil ve všech svých generacích mezi nejlepší ostré hatchbacky. Tedy zvláště ty první dvě předokolkové, protože současná třetí dostala pohon všech kol a už se posunula do trošku jiné cílové skupiny. Soupeří spíše s BMW, Audi a Mercedesem, než z klasickými hothatchi. Ale pojďme teď k té druhé generaci, kterou si každý pamatuje díky agresivnímu vzhledu a typické výrazné zelené barvě. Byl to šílenec s pětiválcovým přeplňovaným motorem, který měl zběsilý zátah a brutální zvuk. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Teď se jeden velmi zachovalý, vlastně vůbec nejetý kousek našel v Anglii, který se dostal do aukci v Silverstone. Zelený Focus RS s řízením na pravé straně má na tachometru pouhých 16 mil, což znamená zhruba něco přes 26 najetých kilometrů. Znamená to, že tenhle vůz vlastně vůbec nejel a lze ho považovat za úplně nový.

Foto: Archiv Garáž.cz

Fotky to jen potvrzují. A za kolik se vydražil? V přepočtu za téměř 1,3 milionu, což je o nějakých 300 000 Kč více, než dnes stojí třetí Focus RS v Anglii. Zároveň je to už více, než stál tento vůz jako nový. U nás se základní verze prodávala za 990 000 Kč v roce 2009. Kolik se ještě takových pokladů najde?

Reklama

Načítám