Hlavní obsah

Fisker Latigo – Variace na BMW M6 od slavného designéra

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilku Fisker proslavil hlavně jejich model Karma, který se pyšnil pokročilým hybridním systémem. Bylo by ale chybou si myslet, že tahle značka nemá na kontě nic jiného. Tak se pojďme na jeden ještě unikátnější kousek podívat.

Článek

Boháči chtějí být unikátní a vozit se často v autě, které nemá jen tak někdo. Z tohohle stroje musejí být nadšení, protože takto upravené BMW M6 existuje jen jedno na světě, zkrátka pravý jednorožec. Ale jméno je jiné – Fisker Latigo.

Foto: Archiv Garáž.cz

Navrhnul jej sám Henrik Fisker, majitel automobilky, která se proslavila hlavně výrobou luxusního hybridního modelu Karma. Latigo ale nemělo být unikátem, Fisker plánoval výrobu 150 kusů. Jen k ní nikdy nedošlo a skončilo to u jediného existujícího kusu. Základem se stalo BMW M6 E63 z roku 2006. Pod kapotou je tedy atmosférický pětilitrový vidlicový desetiválec. Fisker použil sedmistupňový automat SMG a motor ještě dále upravil. Díky tomu výkon vzrostl na 665 koní.

Foto: Archiv Garáž.cz

Karoserie vznikala ručně, ve velkém se používal hliník a karbon. Vzhled pak dokrášlují i dvacetipalcová desetipaprsková kola. uvnitř najdete kombinaci kůže a alcantary, řada plastových dílů byla nahrazena hliníkem.  Nechybí ani tabulka s informací, že jde o první (a vlastně jediný) vyrobený kus. Na svém kontě má nájezd 23 000 mil a míří do aukce u Bring a Trailer. Jistě předčí svou původní cenu 216 846 dolarů, která ovšem nezahrnovala cenu za BMW M6 sloužící k přestavbě.

Reklama

Načítám