Hlavní obsah

Filipínec přišel s pytlem na ochranu auta před povodní

Foto: Flood Guard PH

Flood Guard

Povodně, zejména pak ty „bleskové“ umí ohrozit životy, ale samozřejmě taky napáchat škodu na majetku – mimo jiné i na autech. Ti, kteří si své plechové miláčky proti působení živlu pojistili, mají spaní o něco klidnější, těm ostatním však nezbývá, než doufat, případně se spolehnout na různá ochranná řešení.

Článek

Až dosud byla auta při povodních vydána přírodě napospas, neboť žádný ochranný prvek přímo proti povodním neexistoval. Řešení však přichází z Filipín, tedy ze země, kde jsou záplavy v průběhu dešťové sezóny častým jevem. Za projektem s všeříkajícím názvem Flood Guard stojí Filipínec Paul dela Fuente a jeho vynález je svým způsobem zcela jednoduchý. Jedná se prakticky o „pytel“ na auto.

Princip je podobně primitivní jako samotné použití. Červený pytel ze silného materiálu se vybalí z přepravní tašky, rozloží na zem, najede se na něj autem vrchní část se přehodí přes střechu. Pak už stačí jen zapnout obvodový zip a je hotovo. V předešlé verzi byla potřeba asistence ještě dalších osob, protože se s autem vjíždělo skutečně dovnitř pytle, ovšem u nové generace si při obsluze vystačí už jen jedna osoba. Součástí jsou taky upínací popruhy určené pro připoutání vozu ke sloupu nebo k čemukoliv, co nedovolí, aby celý pytel i s autem odplaval.

Vše je pochopitelně vodotěsné a voděodolné, nicméně Flood Guard určitě najde svoje využití i na jiné věci než pouze na auta. Lze si docela dobře představit, že by se do pytle vešlo třeba vybavení ze zahrady.

U nás sice není situace s povodněmi tolik kritická jako v jiných částech světa, ale i tak by se Flood Guard v některých oblastech coby prevence neztratil. Pytel se prodává na webu výrobce ve dvou velikostech, konkrétně Medium na středně velká auta a kompaktní SUV a Large na velká SUV a malé dodávky. Cena je stanovena relativně vysoko, konkrétně na 580 amerických dolarů (12 900 korun). Když jsem ovšem stránku otevřel, byla mi nabídnuta sleva na 280 dolarů (6 200 korun). A to už je vcelku akceptovatelná suma.

Reklama

Související témata:
Načítám