Hlavní obsah

Fiat v Ženevě – od pětikila po Fullback

Foto: Archiv Garáž.cz

Fiat do Ženevy přiveze spoustu aut na svůj stánek. Novinky si snad s výjimkou dodávek připravil pro všechny modely v nabídce, nejčastěji se jedná o speciální nebo výroční edice. Na co se tedy těšit?

Článek

Když začneme od nejmenšího modelu, představí se v Ženevě model 500 Sessantesimo. Ten je oslavou automobilky k šedesátiletému výročí uvedení modelu 500. Ostatně i ono těžce vyslovitelné italské slovo znamená „šedesátý“. Speciální model 500 je k dispozici pouze jako kabriolet a prodávat by se měl v Evropě od března, i když první auta dorazí k zákazníkům až v červnu.  Vyrobeno bude pouze 560 aut s dvoubarevným lakováním Dolcevita, chromovanými zrcátky, logy na B-sloupku, šestnáctipalcovými koly, bi-xenon světlomety, zatmavenými skly a obligátní tabulkou s pořadovým číslem vyrobeného kusu.

Operativní leasing Fiat 500

Foto: Archiv Garáž.cz

Uvnitř dostane 500 kožené čalounění Ivory, standardní infotainment Uconnect Radio Live se sedmipalcovým dotykovým displejem a systémy Apple CarPlay a Android Auto, automatickou klimatizaci, tempomat, kožený volant a řadicí páku, audiosystém Beats Audio a dešťový senzor. Pod kapotou může být dvanáctistovka o výkonu 68 koní, přeplňovaná devítistovka s výkonem 84 koní nebo naftová 1.3 MultiJet s 95 koňmi

Foto: Archiv Garáž.cz

I větší 500X se dočká speciální verze S-Design, která dorazí na trh v červnu a vypadá trochu jako vojenský speciál. Lakována je odstínem matné zelené Alpi s leštěnými ocelovými doplňky - jako přední spojler, kryty zrcátek, kliky dveří a prvky v zadních světlech. Auto má osmnáctipalcová kola a zatmavená zadní okna. V interiéru je hromada tmavých doplňků a speciální sedadla S-Design. Pod kapotou je čtrnáctistovka MultiJet s výkonem 138 koní a dvouspojkový automat DCT.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ve verzi S-Design se představí i hatchback Tipo, který můžete mít ve čtyřech barvách. Ten vypadá s pianově černou maskou, bi-xenony, zatmavenými okny a osmnáctipalcovými koly opravdu velmi dobře. Kůže a dvojité prošívání čalounění zase zkrášlují interiér, kde také nechybí pianově černé doplňky. Výběr motoru je bohatší – 1.4 T-Jet (118 koní), 1.6 MultiJet diesel (118 koní), 1.6 E-Torq (108 koní) a 1.4 T-Jet na LPG (118 koní). Další podobné verze se představí ještě od modelů Tipo Kombi, 500S, 500L, Panda Cross a Fullback.

Foto: Archiv Garáž.cz

Třešničkou na stánku bude speciální model 124 Spider Europa. Ten vznikl k oslavě uvedení původního Pininfarinovo modelu 124 Spider na ženevském autosalonu před 36 lety. Akční model je v červené barvě Passione a má sedmnáctipalcová kola a stříbrné kryty zrcátek. V interiéru jsou černá kožená sedadla a volant, sedmipalcový dotykový displej infotainmentu s audiosystémem Bose s devíti reproduktory a plaketka s pořadím vyrobeného auta. Ve výbavě nechybí tempomat, bezklíčové odemykání, zadní parkovací kamera a LED světlomety s funkcí přisvětlování do zatáček. Pod kapotou vystaveného kousku čtrnáctistovka s výkonem 138 koní a točivým momentem 240 Nm. Na stovku se Fiat dostane za 7,5 sekundy a umí jet až 215 km/h. Cena a počet kusů omezené edice zatím nejsou známy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám