Hlavní obsah

Festival spálených pneumatik - Trackwood Drift Festival 2016

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud si chcete zajet na špičkový drifting s vysokou sportovní úrovní, pak musíte vyrazit na východ. Třeba na do Maďarska na okruh Rábocsiring u Máriapócse, kde se koná akce Trackwood Drift Festival. Akce zaštítěná Szábolcsem Beresem a webem drifting.hu.

Článek

A je to pořádně velká driftovací akce, protože se zde spojují hned tři různé šampionáty. Tedy maďarského, Drift Allstars a Eastern European Drift Championship. Právě spojení těchto šampionátů zařizuje neskutečnou úroveň jednotlivých účastníků. Tato kombinace přináší velké množství národností a nechyběli ani Slováci nebo Češi, respektive jeden jediný Čech. Do Maďarska dorazil Michal Reichert se svým 850 koňským BMW E92, který však musel skončit již během kvalifikace kvůli závadě na čerpadlu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Trackwood Drift Festival je jednodenní akcí, která probíhá na rallycrossovém okruhu. Jezdilo se na dvou verzích, delší a techničtější (nižší kategorie startujících aut) a potom kratší a rychlejší (všichni ostatní). Celý den probíhal tak, že dopoledne byly připraveny tréninky, poté přišly na řadu kvalifikační jízdy, večer a v noci nakonec finálové tandem battly. Atmosféra nočních driftů v páru na nasvíceném okruhu byla jedinečná. Vítězem se nakonec stal Steve Baggsey Biagoni (UK) s Nissanem S13, druhý skončil James Deane (Irsko) na Nissanu S14 na bronzový stupínek vystoupil Max Heidrich (Německo) na Nissanu S15.

Reklama

Načítám