Hlavní obsah

Ferarri SP3JC jako limitka pro jediného zákazníka

Foto: Ferrari

Ferarri SP3JC

Když jste fanouškem značky Ferrari, máte v garáži několik jejich modelů a na kontě spoustu peněz, můžete klidně jen tak přijít do továrny a nový model Ferarri si prostě nadiktovat. Možná, že právě takto vznikl model s označením SP3JC, který je určen pro jediného zákazníka.

Článek

To berte samozřejmě trochu s nadhledem. Za výrobou takové speciality jsou měsíce vývoje a testů. Nicméně to není poprvé, kdy Ferrari plní přání svých bohatých klientů. Dokonce na to tato italská značka zřídila speciální divizi s názvem Ferrari Styling Centre, kde jsou nastoupeni nejlepší italští experti na design, kteří jsou připraveni vyslyšet i ta nejroztodivnější přání. Jedním z těch, které si tu vyslechli, bylo přání vlastnit speciálně barevný roadster, jenž bude mít alespoň trochu puristických vlastností a základ, včetně pohonného ústrojí, z modelu F12tdf.

Jak zákazník řekl, tak se i stalo. Ovšem ne přes noc. Návrhy, stavba a dolaďování detailů trvalo dva dlouhé roky, ovšem výsledek za to rozhodně stojí. Dotyčný zákazník, o němž Ferrari taktně mlčí, je prý spokojen. No, aby také ne! Vždyť dostal kus italské dokonalosti, která na první pohled zaujme velmi odvážně tvarovanou karoserií a také částečně průhlednou kapotou. K tomu všemu padla volba na modrou, bílou a žlutou barvu karoserie. I tohle má svůj důvod. Nový majitel je velkým fandou Pop Artu, na což provedení a vlastně i zvolené odstíny odkazují. Podobně je na tom interiér, kterému vévodí výrazně modrá, kůží čalouněná sedadla. Prošívána jsou žlutou a bílou nití, přičemž tyto tři barvy se objevily i na několika dalších interiérových detailech.

O pohon se stará atmosférický dvanáctiválec, jehož objem je 6,3 litru. Naladěný je na 780 koní výkonu a 705 Nm točivého momentu. V tomto případě se tedy od modelu F12tdf nic nezměnilo. Jinak jde ale o jedinečný vůz, který si hrdý majitel bude moci užívat jako jediný na světě. Zajímá vás cena? Tu samozřejmě Ferrari neprozradilo. Mohla by totiž odradit další případné zájemce o podobné stavby…

Reklama

Související témata:
Načítám