Hlavní obsah

Faceliftovaný VW Passat s vylepšenou hybridní technikou

Foto: Volkswagen

Před pár měsíci představený facelift aktuální generace Passatu přinesl kromě decentních designových změn především vyšší úroveň techniky – LED Matrix světla, vylepšený digitální přístrojový štít, novou generaci infotainmentu a další drobnosti. Modernizace se nyní dočkala i plug-in hybridní verze GTE.

Článek

A změny jsou přesně v duchu celého faceliftu, tedy velmi decentní. Základem plug-in hybridního ústrojí je stále benzinový přeplňovaný čtyřválec 1,4 TSI s výkonem 156 koní spojený se 115koňovým elektromotorem – dohromady vyvinou 218 koní a 400 Nm, které putují na přední kola přes šestistupňovou dvouspojkovou převodovku.

Jedinou změnou je tak zvýšení kapacity baterií z původních 9,9 kWh na 13 kWh, které Passatu zaručí čistě elektrický dojezd až 56 km podle nového standardu WLTP. Navýšení kapacity o 30 % tak možná na první pohled přinese nevýrazné prodloužení dojezdu o pouhých 6 km, ale to jen proto, že minulá verze Passatu GTE svých papírových 50 km získala díky mírnějšímu měření podle NEDC – podle ní by měla nová verze dojezd až 70 km. To však znamená, že tentokrát byste těch cca 50 kilometrů mohli na elektřinu skutečně ujet…

Inženýři se také rozhodli zjednodušit nabídku jízdních režimů – místo dřívějších pěti si nyní můžete vybírat pouze mezi třemi: čistě elektrickým „EV“, kombinovaným „Hybrid“ a sportovním „GTE“, kdy ze sebe pohonné ústrojí vydává maximum.

Vylepšený Passat GTE ve variantě sedan nebo kombi si už teď můžete objednávat u dealerů s cenou začínající na 1 153 900 Kč. Případně si ještě pár týdnů počkejte a stejnou techniku můžete mít také pod kapotou Škody Superb o trochu levněji (doufejme)…

Reklama

Načítám