Hlavní obsah

Faceliftovaná Škoda Superb spatřena na dálnici!

Testovací prototyp Škody Superb na mladoboleslavské dálniciVideo: Jan Kopřiva

 

Jste-li pozorní, můžete občas na silnicích a dálničním tahu kolem Mladé Boleslavi spatřit škodovácká auta s podivnými SPZ. Jedná se o testovací prototypy, a ačkoliv si mladoboleslavská automobilka své novinky většinou pečlivě hlídá, občas se nové vozy pohybují po silnicích zcela bez maskování. Jeden zářný příklad nám přistál v e-mailu.

Článek

Následující videozáběry nám poslal čtenář Honza Kopřiva a během několika sekund na nich zvládl zachytit chystaný facelift Škody Superb – tedy jednu z mladoboleslavských novinek, chystaných na příští rok. Delší záběry bohužel pořídit nestihl, protože sotva řidič předprodukčního prototypu spatřil, že je středem zájmu, měl náhle velmi naspěch a sjel z dálnice.

Jak je z videa patrné, žádné drastické změny se v případě faceliftu nechystají a vlastně ani nemusí, neboť už se současnou vizáží je Superb asi nejhezčím vozem značky. Škodovka tedy zaměří facelift hlavně na technologie a výbavu, přičemž proměny v designu zůstanou okrajové. Asi nejvýraznější novinkou této oblasti zůstává přepracovaná spodní partie předního nárazníku s rozšířenou mříží chladiče a jinými mlhovými světlomety.

Linie hlavních světel zůstaly stejné, ale mění se vnitřní uspořádání a taky technologie. Zatímco až dosud měl mít Superb jen bi-xenonové světlomety, od příštího roku se dočkáme taky plně LED světel, snad i s adaptivní funkcí. Na zádi zachyceného kombíku se na první pohled nemění nic, ale i tady jsou světla ve skutečnosti nová. Stejně jako ta přední si nesou jiné uspořádání a hezkým detailem jsou „dynamické“ blinkry, kdy pás LED diod nebliká celý, ale postupně se rozsvěcí od prostředka auta směrem ke kraji.

Na podrobnější výčet změn i novinky ve výbavě a jejich ceny si ovšem musíme ještě počkat. Datum odhalení zatím nebylo pevně stanoveno, ale očekávejme je zhruba v polovině nadcházejícího roku. Motorizace z velké části zůstanou, ale zásadní je příchod očekávaného plug-in hybridního provedení. To by mělo ujet zhruba 70 kilometrů na baterie, přičemž pod kapotou najdeme benzínový turbomotor 1.5 TSI v kombinaci s elektromotorem.

Reklama

Načítám