Hlavní obsah

Faceliftovaná Škoda Superb odhalena na uniklých fotkách

Foto: internet leak

Fotky faceliftovaného Superbu bez maskování unikly (jako už poněkolikáté) z Číny. Ve Škodovce asi nemají radost...

Třetí Superb se Škodovce vážně podařil. Má perfektně vyvážené proporce, elegantní profil, spoustu krásných detailů a výraz skutečně hodnotného auta. Za tři roky na trhu ani nestihl zestárnout. Přesto se už blíží představení jeho faceliftované podoby, kterou fanoušci značky očekávali se zatajeným dechem.

Článek

Zejména proto, že je dost vyděsil předchozí facelift oblíbené Octavie, kterou tehdejší šéfdesignér Jozef Kabaň obdařil dělenými předními světly, jež byly zprvu po chuti jen málokomu. Dokonce byl prý kvůli finálnímu designu povyk i na úrovni nejvyššího managementu značky a Kabaň se pak stěhoval k BMW dost narychlo. Jak ale ukazují uniklé fotky čínské verze, facelift Superbu byl naštěstí pojatý konzervativněji a jeho příchod tak nevzbudí další vlnu kontroverze.

Foto: internet leak

I zezadu jsou designové změny naprosto minimální

Vlastně si ho většina lidí sotva všimne, protože změny jsou skutečně velmi decentní. Vpředu si všimnete hlavně Full-LED světel (dříve jen bi-xenony) a upravené mřížky v nárazníku s novými LED mlhovkami. Vzadu na sebe vedle upraveného nárazníku upozorní především nová světla (LED techniku mají od začátku, nově by mohla mít dynamické blinkry) rozdělená chromovanou lištou přes celou šířku zádi (ta dnes u luxusních aut typu A8 nebo sedmičkového BMW frčí, tak proč by ji nemohl mít i Superb), nad níž je místo tradičního loga nápis „ŠKODA“ – s tímto novým trendem začal nedávno uvedený model Scala.

Foto: internet leak

Kamery pod zrcátky ukazují na panoramatický parkovací systém

Žádné zásadní změny nečekejte ani v oblasti techniky – ačkoliv tady nemáme k dispozici žádné potvrzené informace. Interiér je na výši už v současné podobě (digitální palubka a komplet dotykový infotainment s úhlopříčkou až 9,2“), maximálně se tedy dočkáme nových materiálů a detailů. Na fotkách jsou vidět kamery pod zpětnými zrcátky, takže by Superb mohl převzít panoramatický parkovací systém z Kodiaqu a spolu s ním nejspíš i elektricky ovládané víko kufru s bezdotykovým ovládáním (virtuální pedál). Nejvýznamnější novinkou tak bude plug-in pohon převzatý z Passatu.

Ještě jednou ale upozorňujeme, že jde o uniklé fotky čínské verze, takže detaily se pro finální evropskou variantu mohou lišit. Termín oficiálního představení ještě není znám, ale nabízí se březnový autosalon v Ženevě, i když ten si pro sebe pravděpodobně zabere nový crossover, takže sázíme spíš na pozdější datum.

Reklama

Načítám