Hlavní obsah

Facelift Karoqu se blíží, Škodovka už testuje prototypy

Foto: Čtenář Garáž.cz

Škoda Auto už pilně testuje modernizovaný Karoq. Jeho mulu zachytil čtenář Garáž.cz na dálnici D11

Není tomu tak dávno, co debutoval modernizovaný Kodiaq, takže málokoho překvapí, že se svého omlazení dočká rovněž kompaktnější Karoq. A že jsou práce v plném proudu, dokládá přiložené video od čtenáře Garáže, který testovací mulu zachytil na dálnici D11. Podle všeho půjde o decentní designové retuše ve stylu faceliftu Kodiaqu, ovšem i tak zde jeden prvek na první pohled zaujme…

Článek

Škoda Kodiaq, Fabia a Enyaq Coupé iV – to jsou tři škodovky, o kterých se v posledních měsících i dnech vášnivě mluvilo, psalo a debatovalo. V záplavě informací o tomto triu by však mohla zapadnout plánovaná modernizace Karoqu, tedy nebýt našeho pozorného čtenáře, jenž si na testovacím prototypu kompaktního SUV všiml jedné zvláštnosti. Ta ho vlastně motivovala k tomu pořídit pár snímků, video a materiály nám zaslat.

Foto: Čtenář Garáž.cz

Mezi záplavou novinek od Škodovky by se mohla jedna ztratit, ovšem nestalo se tak díky našemu pozornému čtenáři

Po dálnici D11 se totiž jednoho odpoledne proháněl na první pohled nenápadný Karoq označený plaketou 4x4, nicméně při jeho bližším zkoumání čtenář narazil na pár nesrovnatelností. A ejhle, byla to decentní kamufláž přídě a také nové typy zadních světlometů s dynamickými (animovanými) blinkry.

Detailnější pohled na předek prvně odhalil maskované světlomety, takže můžeme očekávat jinou vnitřní grafiku denního svícení, respektive nedivili bychom se, kdyby i zde mladoboleslavská automobilka nabídla diodové lampy typu Matrix.

Škoda Karoq facelift, prototyp na dálnici D11Video: Čtenář Garáž.cz

Abyste si mohli video prohlédnout, vypněte si, prosím, nástroje pro blokování zobrazení reklam, např. AdBlock.

Další zkoumání kamuflované přídě ukázalo, že je více než pravděpodobné, že se v ní odrazí současný designový jazyk nasazený například u faceliftovaného Kodiaqu. Bavíme se tedy ještě o omlazeném nárazníku, kapotě i masce. Zbytek karoserie zůstane pravděpodobně zachován, možná že se změní jen paleta nabízených disků či barev.

Pod kapotu nevidíme, nicméně oproti současnému provedení lze vesměs očekávat jen příchod mild-hybridních provedení. Také interiér by neměl nijak zásadně překvapit, opět bude patrně hrát na notu Kodiaqu, doplněnou o škodovácké Simply Clever vychytávky.

Oficiální kanály zatím (pochopitelně) mlčí, ale myslíme si, že by první informace mohly vyplout na povrch ještě letos. A pokud nějakého prototypového Karoqa chytnete i vy, nebojte se nám poslat vaše fotky i videa na e-mail redakce@garaz.cz. Třeba se nám společně povedou poodhalit ještě nějaká další tajemství před formální premiérou…

Reklama

Načítám