Hlavní obsah

Extrémně nešikovný řidič převrátil rychlé SUV „na boudu“

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GLE 63 Coupe

Fyzika je dobrý sluha, ale zlý pán. A i když si můžete myslet, že odhadujete její vrtochy, může vás parádně vytrestat. O této její vlastnosti by mohl vyprávět řidič Mercedesu-AMG GLE 63 Coupe, nad jehož kaskadérským kouskem se baví celý svět.

Článek

Vůz, který je hvězdou kratičkého a nepříliš kvalitního videa, skončil za naprosto fascinujících okolností na střeše. Vše se odehrálo na blíže neurčeném kruhovém objezdu ve Francii a za plného provozu, nicméně vzhledem k rychlosti celé akce se naštěstí nikomu nic nestalo. Poměrně vtipné je, že se prý jednalo o auto z půjčovny, pronajaté na svatbu. Svou zálohu 2000 euro (52 tisíc korun) už tenhle šikula asi nespatří.

Jak je patrné, řidič se snažil dělat frajera tím, že se bude se super-SUV driftovat kolem kruháče. Jenže jak první sekundy videa naznačují, na takové skopičiny neměl auto ani zkušenosti. GLE se čtyřkolkou se nechtělo utrhnout, a když se patrně frustrovaný jedinec rozhodl pořádně přidat s vytočenými koly a počkat, co se stane, najel na vnitřní vyvýšenou část objezdu. Tím se mu povedlo auto zcela záhadně „katapultovat“ a převrhnout na střechu. Obáváme se, že kdyby se někdo zkušený pokoušel tento kousek napodobit, rozhodně se mu to nepovede.

Reklama

Načítám