Hlavní obsah

Evora 410 JPS – Angličák, který chceme do garáže

Foto: Archiv Garáž.cz

Lotus má v nabídce novou verzi Evory, která všechny petrolheady zákonitě nadchne. Copak byste chtěli tenhle britský sporťák v jiných barvách než John Player Special? Ta barva prostě k Lotusu patří.

Článek

Nový Lotus Evora Sport 410 je primárně určen pro severoamerický trh, což je hlavní kaňka na kráse celého auta. Znamená to, že Kanaďané, ale hlavně Američané, které Formule 1 moc nezajímá, si mohou postavit do garáže sportovní auto v barvách nejslavnějších monopostů britské stáje.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pravdou je, že černozlatá kombinace v ikonických barvách cigaretového výrobce autu neskutečně sluší. Lákají nás i tabulkové hodnoty s hmotností pouze 1370 kg a zrychlením na stovku za pouhých 3,9 sekundy. Maximálka je 305 km/h. Auto má díky úpravám karoserie dvojnásobný přítlak, než verze Evora 400. Vidlicový šestiválec 3,5 l má výkon 400 koní v 7000 ot. a točivý moment 410 Nm v 3500 ot. Samosvorný diferenciál Torsen je samozřejmostí. Standardně se dodává šestistupňový manuál, v nabídce je pak i automat s pádly pod volantem.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nakonec se prý Evory 410 dočkáme i my na starém kontinentu. Jen si budeme muset chvilku počkat. Roční produkce je omezená na 150 kusů a hlavním cílem automobilky Lotus je prodávat a vydělávat. Ale určitě se dočkáme, kdo z nás by doma nechtěl mít angličák v černozlatých barvách.

Reklama

Načítám