Hlavní obsah

Emotivní konec poslední série Grand Tour: Co bude dál?

Foto: Amazon Prime

The Grand Tour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledním dílu třetí série pořadu The Grand Tour – duchovního pokračovatele Top Gearu na BBC – se hodně brečelo. Začal sám Jeremy Clarkson, a pokračovala nemalá část živého obecenstva v obrovitém stanu, kde se natáčí studiové vstupy. Chvíli to dokonce vypadalo, že trio moderátorů Clarkson, Hammond a May definitivně končí, jenže zase takové drama se nekoná. Přesto končí show tak, jak ji známe.

Článek

Zakončení třetí série Grand Touru bylo skutečně extrémně emotivní. Po celém dílu, v němž šlo hlavně o historii Fordu Mondeo a jeho konec kvůli propukající SUV-hysterii, začal Jeremy Clarkson poslední vstup, ale pro slzy téměř nebyl schopen mluvit. Z toho, co nakonec řekl (zatímco stihl rozbrečet i půlku přítomného publika), vyplynulo, že show v současném formátu definitivně končí. Nebude už žádný stan, žádná závodní trať na poměřování časů nových sporťáků, žádné testy aut, ani žádná špatně padnoucí saka moderátorů (to jsou slova samotného Clarksona).

Grand Tour už nebude mít nadále klasický formát televizní show, ale bude se odehrávat výhradně ve formě cestovatelských „speciálů“, které byly dosud dva až tři za sérii. Ty si fanoušci oblíbili už v předešlém Top Gearu a Amazon, zaštiťující současný Grand Tour, zjevně vypozoroval, že právě ve speciálech tkví nejvíc sledovanosti, nejvíc popularity, a samozřejmě tedy nejvíc peněz. Jak zmínili moderátoři - je ještě spousta míst, kde Grand Tour nebyl, spousta lidí, které Jeremy neurazil, a spousta aut, která Richard nenaboural.

Budoucí speciály Grand Touru, které na Amazonu odstartují příštím rokem, se budou všechny odehrávat v klasickém a tolik populárním gardu. Trojice bude „vyhozena“ s auty vlastního výběru (nebo s něčím úplně jiným) v nejrůznějších končinách světa, s posláním a řadou úkolů. Po cestě samozřejmě spousta srandy, příkoří a pošťuchování mezi trojkou moderátorů, na které celá show stojí.

Vyvstává logicky otázka, proč dochází k téhle proměně, když z ní sami moderátoři evidentně nemají příliš velkou radost a formát s živým publikem jim bude chybět. Ten důvod je nasnadě – lidé už nechtějí koukat na auta. Grand Tour, stejně jako posledních několik sezón Top Gearu se starým osazenstvem, už vlastně není pořad o autech. Je to pořad o Clarksonovi, Hammondovi a Mayovi, v němž se auta sice objevují, ale nosný prvek tkví úplně někde jinde. Lidé nechtějí víc aut, chtějí víc moderátorů a těch se jim dostane právě skrz cestovatelské speciály – je to vlastně taková obdoba dokumentů o cestování – jen akčnější, zábavnější a s příměsí aut.

Jaký formát pořadu od trojice Hammond, Clarkson a May preferujete?
Současný formát je super, neměl by se měnit.
8,4 %
Speciály jsou nejlepší, jsem rád, že budou výhradně ty.
11,8 %
Nezáleží na tom. Cokoliv od legendární trojky bude super!
79,8 %
Celkem hlasovalo 4286 čtenářů.

Reklama

Načítám