Hlavní obsah

Nejdražší obytný vůz je pojízdný palác od Luigi Colaniho

Foto: Marchi Mobile

Vystoupíte z jachty a nastoupíte na svou silniční jachtu... ideální scénář pro dovolenou!

Můžete být bohatý, jak chcete, můžete si postavit sebehonosnější sídlo se sebeluxusnějšími interiéry a sebemodernějším vybavením, ale stejně budete mít z okna výhled pořád stejný – domy se prostě nehýbou, ať do nich nasypete peněz, kolik chcete. Anebo že by přeci jen…

Článek

Dobrý den, vítejte v nejdražším obytném autě na světě. Před vstupem dovnitř se, prosím, zujte… a taky jste se mohli trochu slavnostněji obléknout. Tento silniční koráb, tento pojízdný palác, tento šestikolový pomník lidské zhýralosti totiž stojí závratné tři miliony. Dolarů! Tedy zhruba 70 milionů korun.

Na svědomí ho má vídeňská firma Marchi Mobile, která se specializuje na megalomansky řešená obytná auta. Na zakázku vám rádi postaví exemplář svého korunního klenotu, vůz jménem EleMMent Palazzo Superior, který stojí na podvozku nákladního auta s motorem Volvo a výjimečný design jeho karbonové karoserie má na svědomí věhlasný designér Luigi Colani.

Foto: Marchi Mobile

Nic podobného na silnici nikdy nepotkáte

Uvnitř jeho 14 metrů dlouhé, 4 metry vysoké a 2,5 metru široké (při zastavení lze boky roztáhnout až na šířku 5 metrů) karoserie naleznete obývací prostory o rozloze bytu 3+1, tedy konkrétně 68 metrů čtverečních. Na střeše je pak kompletně elektricky vysouvatelné posezení s pohovkou, stolkem, kávovarem, ale i ledničkou pro chlazení lahví šampaňského a kaviáru. To celé ve stínu slunečníku, pokud snad bude slunce příliš ostře svítit.

Ve svém pojízdném království pak naleznete… no, úplně cokoliv. Můžete si vybrat blyštivé, opulentní sídlo hodné králů, můžete si navrhnout supermoderní design plný technických vychytávek, můžete si přát přírodní materiály a jednoduché provedení v souladu s přírodou nebo si můžete uvnitř vytvořit sado-maso salón pro orgie, když na to přijde… můžete si objednat nejspíš i klec s medvědem nebo akvárium se žralokem, pokud budete opravdu chtít a nemáte hluboko do kapsy.

Výsledek, a tedy i konečná cenovka, bude záviset čistě na vás, vaší fantazii, a především stavu vašeho konta – Marchi Mobile jsou připravení splnit vám každé přání. Každopádně si můžete být jistí, že za své peníze dostanete obytný vůz, který skutečně nikdo nepřehlédne. A ne jen proto, že vypadá jako panelák položený na kola…

Reklama

Související témata:
Načítám