Hlavní obsah

Elektrický supersport Jaguaru pro digitální závodníky

Foto: Jaguar

Kdo říká, že s elektromobily bude nuda? Určitě ne, protože budou mít daleko vyšší výkon než současná auta. Každý druhý supersport tak bude mít výkon kolem tisíce koní jako tenhle fascinující koncept Jaguaru, který se dívá do ne-až-tak-vzdálené budoucnosti. Osedlat ho ale můžete už teď – pokud máte doma konzoli Sony Playstation.

Článek

Designéři Jaguaru mají patent na navrhování úžasně elegantních sportovních aut a jejich konstruktéři je zase naučí jezdit, jak by správné sportovní auto mělo – tak, aby vám vykouzlilo úsměv na rtech. A trochu přeběhl mráz po zádech, když zašlápnete plyn až na podlahu.

Foto: Jaguar

Tahle divoká kočka se nejlépe cítí na závodní trati

Ale v tomto případě se skutečně překonali – tenhle elektrický supersport vypadá naprosto dokonale, a když to poprvé přišlápnete, budete potřebovat rovnou hnědé bezpečností trenky. Má totiž výkon 1 020 koní, takže i díky pohonu všech kol a bleskovým reakcím elektromotorů vystřelí vpřed, jako by vás vystřelili z kanónu!

Stovku totiž umí za dvě sekundy a jede hodně přes 320 km/h. Navíc u toho nebude trapně bzučet jako roj včel, ale bude poctivě burácet jako Jaguar D-Type s motorem 3,8 V6, který zvítězil v Le Mans v roce 1957. A další obrovská výhoda je, že si jeho rychlosti budete moci užívat naplno a bez omezení dojezdu nebo řešení nabíjení – tohle je totiž digitální závoďák.

Jaguar ho připravil ve spolupráci se studiem Polyphony Digital, které stojí za oblíbenou závodní sérií Gran Turismo pro herní konzoli Sony Playstation. Je to další koncept ze série Vision Gran Turismo, který si ve hře Gran Turismo Sport na PS4 můžete stáhnout ke konci listopadu.

Ale pokud nejste fanoušci virtuálního závodění (nebo prostě jen fandíte Forze na X -Boxu), nemusíte zoufat, protože se možná podobného auta za pár let dočkáme i na našich silnicích…

Reklama

Načítám