Hlavní obsah

Dvojkový Golf, se kterým by mělo problém i Bugatti

Foto: Boba Motoring

VW Golf 2

Pokořit čtyři sta metrů za 8 a půl sekundy v autě, které vypadá jakoby bylo určeno k ekologické likvidaci, vždy vykouzlí úsměv na rtech. Tedy pokud nevlastníte zmíněné Bugatti Chiron.

Článek

Majitelům extrémně drahých aut vždy zhořkne chuť, když dostanou „nakládačku“ od staré popelnice na kolech. Tomuto popisu přesně odpovídá auto z dílny Boba Motoring, což je dvojkový Volkswagen Golf vykuchaný až na plech. Ovšem, jak správně tušíte, to hlavní se odehrává pod povrchem. Golfík má pohon všech kol 4Motion, moderní šestistupňovou dvojspojkovou převodovku DSG a dvoulitrový motor, ale pozor, nikoli TSI z posledního Golfu R, nýbrž starý šestnáctiventil osazený turbodmychadlem.

Výkon je našponovaný na neuvěřitelných 1233 koní a 1094 Nm točivého momentu. S tímto arzenálem, na obyčejných kolech a bez jediného spoileru pokoří golfík stovku za 2,6 sekundy (pro srovnání Chiron to zvládne za 2,5 s) a sprint na čtvrt míle (402,33 metrů) ujede za méně než 9 vteřin. Na YouTube najdete starší videa, kde vůz neměl ještě takový výkon a rychlost, my vám však ukážeme poslední video z německého Hockenheimu, kde se podařilo dosáhnout času 8,47 sekundy, což tento dvojkový Golf pasuje na nejrychlejší VW s déesgéčkem.

Příjemnou podívanou a podobně divokým projektům zdar!

Reklama

Načítám