Hlavní obsah

Dubajská policie má ve flotile nejinteligentnější SUV světa

Foto: W Motors

Nové SUV policie v Dubaji

Jestli se policie v Dubaji něčím zapsala do povědomí prakticky každému, pak je to její vozový park. Nikde jinde na světě se policie nemůže pochlubit vozovým parkem obsahujícím vše od extrémních super aut až po nejnovější a nejmodernější SUV. Vrtulníky, drony a autonomní vozidla ani nepočítáme. Dnes vám ukážeme jejich nový přírůstek do flotily.

Článek

Nutno ovšem říct, že tamní policisté nemají všechna ta super auta, mezi kterými nechybí Bugatti, Lamborghini, Mercedes třídy G AMG a mnoho dalších, na to, aby v nich honili kriminálníky. Všechna ta báječná auta slouží hlavně marketingovým účelům, tedy k propagaci sboru a jejich práce. No, funguje to na výbornou. Celý svět ví, že existuje dubajská policie a že má skvělá auta.

Dnes vám ukážeme zbrusu nový přírůstek do policejního vozového parku, který je opravdu jedinečný. Jde o SUV od tamní značky W Motors, které se jmenuje Ghiath. Ano, to je ta automobilka, která má na svědomí extrémní Lykan Hypersport. SUV, které pro policii značka vyrobila, je zatím jediné svého druhu a s klidem ho označíme za nejchytřejší policejní auto na světě.

Důvod tohoto tvrzení hned pochopíte. Například palubní deska auta je plná displejů, přes které se dá v jediné sekundě dostat do policejní, ale i státní databáze. Auto má velmi sofistikovaný komunikační systém, jenž je dokonce sám schopen zcela automaticky prověřovat vozidla, která jedou kolem něj. I několik naráz. Ke všem těmto systémům má plný přístup jak řidič, tak také spolujezdec. Systém navíc umí rozpoznávat tváře řidičů, ale i kolemjdoucích a automaticky je porovnávat s databází hledaných osob.

Přidejte k tomu všemu vzhled malého monstra a asi se shodneme, že tohle ve zpětném zrcátku prostě vidět nechcete. Otázkou ale je, jestli policisté tento jedinečný kousek zařadí po bok všech těch reklamních aut, nebo ho budou naopak plně využívat. To se ale jistě brzy dozvíme.

Reklama

Související témata:
Načítám